Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9838685 www.bgdnes.bg

Актрисата и певица Джулия Бочева: Който умее да изчаква, печели

 По-сигурна и уверена съм в киното, отколкото на сцена

Коя е тя

Джулия Бочева-Рангелова е и актриса, и певица. Родена е в София през 1992 г. Завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков", където изучава активно пиано и виола, следва в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов и през 2017 г. се дипломира със специалност "актьорство за драматичен театър". Добива огромна популярност около сериала на bTV "Революция Z", където играе една от главните роли. През последните седмици Джулия грее от малкия екран с главна роля в най-новия сериал "Порталът", който се излъчва по БНТ. Действието в сериала се развива паралелно в наши дни и през 1979 г. Историята в лентата е нещо ново и напълно различно от всичко досега в българското кино.

- Джулия, виждаме ви в една от главните роли в българския сериал "Порталът". Как се случи да сте част от актьорския състав?

Реклама

- Поканиха ме на кастинг. Първия заснех вкъщи. Последваха още няколко и така спечелих ролята.

- Много различен български проект от всичко, излъчвано досега. Още в началото ли ви грабна ролята на певицата Ани?

- Още когато прочетох сценария, ми стана изключително интересно. Такава българска продукция до този момент не сме имали. Изключително впечатляващ и смел проект.

- Лесно ли се сработихте с екипа?

- Снимахме около месец и половина. Това е един от най-професионалните проекти, в които съм участвала. В същото време с този екип се работи със страхотна лекота, но и с голям професионализъм. Беше и забавно на моменти.

- Действието се развива през 1979 г. - доста преди да се родите. Беше ли интересно за вас да се потопите в тези години?

- Освен че беше много интересно да се потопя в тези времена, беше и голямо предизвикателство. Не само като актриса, но и като жена ми беше много важно да усвоя всичко, типично за тези времена. Подготвях се много внимателно, изгледах клипове на много от естрадните ни звезди. Всяко движение, всеки маниер. Според мен тогава е имало един финес, който днес малко отсъства при дамите. Бях много внимателна в изпълнението на ролята.

Реклама

- В сериала Ани е млада певица, която се бори за успеха. Тогава или сега на талантливите изпълнители им е било по-лесно според вас?

- Като цяло да се популяризира музика в България не е най-лесно. В момента пазарът е по-голям и сега може би е малко по-лесно. Всяко време има своите плюсове и минуси.

- Героинята ви започва интересен любовен романс. Какво може да издадете за това, как ще се развие той?

- Мога само да кажа, че ще има драма. Друго не мога да издам.

- Къде другаде може да ви видим напоследък освен на малкия екран?

- Поради ситуацията с пандемията представлението, в което участвам в Народния театър - "Един безумен ден", не се играе от година. Надявам се след няколко месеца да бъде възобновено.

- Как се отрази пандемията на работата ви?

- Бяхме като в принудителен затвор за дълго време. Много се отрази на изкуството у нас. Продължаваме да страдаме от пандемията и мерките. Тежко е за всеки, на когото е отнето правото да работи и да се развива.

- Помислихте ли през този период да смените попрището?

- По принцип нашата работа е свързана понякога с дълго изчакване. От 19-годишна съм в това поприще и съм си казала, че ще мина през всички етапи, ще проявя търпение, когато се налага. Не съм мислила да сменям професията. Минавало ми е през главата да правя нещо паралелно, но никога да спра с това, което обичам. Възпитана съм от майка ми, която винаги ми е казвала, че който успее да изчаква, печели. До този момент винаги се е случвало така. Не трябва да сме крайни, емоционални и алчни.

- Музиката или актьорството ще надделее един ден в живота ви?

- Много обичам да пея. Щастлива съм, че имам шанса и музиката и актьорската кариера да ги движа паралелно. И двете ми доставят огромно удоволствие. Надявам се все така да е.

- На театралната сцена или в киното се чувствате по-уверена?

- Би било банално да кажа, че двете изкуства са много различни, въпреки че е така. Смело признавам, че киното винаги повече ме е привличало. Може би се чувствам по-сигурна и уверена, когато снимам нещо.

- Можем ли вече да се конкурираме с чуждите филмови проекти?

- В България сме много талантливи актьорите. Може би нашата емоционалност допринася за това. Вярвам, че ще ставаме все по-добри. Вижте какво направи Мария Бакалова!

- Може би липсва финансирането.

- Финансирането на изкуството е много зле у нас. Жалко е, че не се грижим за него, че не му даваме достатъчно. Ако заговорим за театър - там положението е трагично. За да могат да се хранят, много мои колеги работят на още две места. Изкуството не е само храна за душата, то възпитава, затова трябва да е приоритет. Работата на всички, които стоят зад един проект, е свързана с много труд, енергия, емоции.

- Имало ли е моменти да мечтаете за успех извън родината? Ще бъде ли по-лесно след триумфа на Мария Бакалова?

- Всеки тайничко си мечтае, но винаги съм искала да се развивам тук. Удовлетворява ме работата у нас. Мария открехна вратата за нас и направи огромен скок. Надявам се да е достатъчно мъдра и умна, за да продължи да се развива. След такъв голям успех човек трябва да бъде много внимателен в изборите си.

- С "Революция Z" ставате известна на много ранна възраст. Крие ли това капани?

- Вярвам, че никой не е застрахован и колкото да си умен и здраво стъпил на земята, има моменти, в които можеш да се подхлъзнеш. Човек трябва да има хора около себе си, които да го завърнат, ако тръгне в неправилна посока.

- От две години сте щастливо омъжена. На какво ви научи бракът?

- Научи ме на много повече търпение и приемане. Със съпруга ми се учим на много неща заедно. Бракът ме направи по-добър човек. Винаги съм искала да създам семейство, за мен това е най-важното в живота на един човек.

- Виждате ли се в ролята на майка, мислите ли да увеличите семейството си?

- Виждам се и в тази роля, смятам, че ми е време. Колкото по-рано, толкова по-добре и за децата, и за родителите. Обмислям да увеличим семейството ни поне два пъти, ако не и три!

Реклама
Реклама
Реклама