Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10036322 www.bgdnes.bg

Фолкпевица пече мъфини на отец Иван

Малена изненада добрия старец и децата в приюта, събрали са провизии за два месеца

Десетки са хората, откликнали на призива на отец Иван за помощ след публикация на "България Днес".

Реклама

Сред тях са и редица популярни личности. Не пропусна да даде своя принос и новоизгрялата попфолк звезда Малена. Русото изкушение, което е едва на 17 години, но вече е разпознаваемо лице в музикалния бранш, сама приготвила мъфини за добрия старец и децата от приюта в монтанското село Якимово, разказва тя.

Малена е на мнение, че доброто е заразно и добрият пример, който дава, ще бъде последван. Певицата често се включва в подобни инициативи. Освен с хранителни продукти певицата решава да зарадва обитателите на приюта и духовника с прясно изпечените захарни изкушения.

Преди два дена бяха организирани акции в помощ на отец Иван и децата, за които се грижи. Цял бус с храна замина за монтанското село и вече е в приюта.

"Имаме храна за 2-3 месеца напред. Благодарни сме безкрайно, но продължаваме да приемаме дарения" - каза пред вестника отец Иван, който е отдал живота си на благородната кауза.

С духовника живеят още 300 души. Доскоро са се справяли с набавянето на всичко нужно за съществуването им, но напоследък нещата станали по-сложни. Летните месеци, когато дарителите намаляват, са една от причините, сподели още отец Иван.

Благодарни и щастливи са децата и отчето за всичко, което са получили през последните дни. Освен хранителни запаси те имат нужда и от финансова подкрепа, тъй като натрупаните неплатени сметки за ток са достигнали 10 000 лева.

Как да помогнем

Средства в подкрепа на приюта на отец Иван могат да се изпращат по банкова сметка:

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица", с. Нови хан, п.к. 2110, БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева:

UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600,

BIC: UNCRBGSF

Сметка в евро:

IBAN: BG13UNCR70001522104630

BIC: UNCRBGSF

Реклама
Реклама
Реклама