Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10225493 www.bgdnes.bg

Фермер изгуби крака си и къщата му изгоря

Тежки месеци за 4-членно семейство 

Пожар унищожава дома, докато събират пари за протеза 

Кошмарни месеци преживява 4-членно семейство от великотърновското градче Златарица.

Местен фермер се бори за спасяването на прострелян крак, който в крайна сметка е отрязан, а междувременно пожар унищожава дома му, в който живее със съпругата си и двете им деца.

"На 18 януари миналата година съпругът ми излезе на лов здрав, но не се върна същият. Към 15,30 ч. разбрах, че е тежко прострелян. След многократни операции на крака му бе присадена биологична артерия, но от бедрената кост липсваха 10 сантиметра. Вследствие на огнестрелната рана и газовата гангрена се борихме за спасяването му, но на 18 август тази година се наложи ампутация на крака. Протезата ще струва 24 000 лева. Не знам съдбата защо пожела, но на 21 септември т.г. мечтаният ни дом изгоря", разказва драматичната история съпругата Димитрина Кавръкова.

Реклама

Семейството, в което растат две прекрасни момиченца, се занимава с овцевъдство, но след тежката травма мъжът не може повече да изпълнява задълженията си. Затова апел за помощ отправят от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация.

Гореща молба за подкрепа пише и Димитрина, която усеща тежката безизходица, ако не се намерят хора с добри сърца да им помогнат.

"Обръщам се към вас със зов за помощ към едно пострадало семейство. Господ да пази вас и вашите семейства! Всеки от вас, който желае и има възможност да ни помогне, може да го направи по банкова сметка:

IBAN BG26 CECB 9790 1036 0410 01

клон Велико Търново

Димитрина Стефанова Кавръкова

Призивът й в социалните мрежи предизвика вълна от съпричастност и вече мнозина изразиха готовност да помогнат с доброволен труд за възстановяването на къщата. Семейството има нужда и от финансова подкрепа, тъй като реално са без препитание и нито могат да се прехранват, нито да съберат средства за протеза, с която фермерът да се върне към по-нормален живот.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама