Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10274859 www.bgdnes.bg

Ботокс в крачето спасява Стаси

Роден е с тегло от едва 1300 грама 

На годинка и половина е диагностициран с детска церебрална парализа 

Операция на дясното краче и поставяне на ботокс може да върне детската усмивка на 5-годишния Станислав от град Павел баня.

Малчуганът е роден в 29-а гестационна седмица с тегло от едва 1300 грама. Когато е само на годинка и половина, му е поставена страховита диагнозата - детска церебрална парализа.

Реклама

Надежда за Стаси да живее нормално има и както често се случва, тя е в чужбина. Детето има нужда от операция на дясното краче и поставяне на ботокс, а след няколко курса рехабилитации в Истанбул ще му бъде изработена шина.

"Имаме вече оферти за лечението и нужната сумата стига почти 40 000 лева, но е непосилна за нас. Ще бъдем благодарни за всяка помощ и споделяне!", отправи призив Ваня Дончева, майка на 5-годишното момче. Думите й достигат до сърцата на много хора и през последните дни са събрани около 13 000 лева, но са необходими още доста средства.

"За няколко часа получихме огромната подкрепа на много хора от близко и от далече, на познати и непознати, които вече отделиха от времето си и от финансите си за оздравяването на нашето момче. Не мога да опиша с думи благодарността ни към всички ви! Искрено и от сърце благодаря. В тези трудни времена имаме нужда от вашата помощ и подкрепа, за да може нашето момченце да има щастливо детство", споделя развълнуваната майка.

За да се включите в кампанията в помощ на 5-годишния Стаси, можете да извършите превод на средства към посочената по-долу банкова сметка или да се включите в благотворителния базар, като купите или продадете дадена стока в полза на него - фейсбук групата се казва "Благотворителен базар в помощ на Станислав!". В много търговски обекти в Павел баня, Казанлък и Стара Загора има поставени кутии за събиране на средства. Финансова подкрепа може да бъде оказвана и от чужбина, както вече го правят наши сънародници.

Средства могат да бъдат дарени по следната сметка:

BG73UNCR70001524563567

УниКредит Булбанк

BIC: UNCRBGSF

Ваня Георгиева Дончева

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама