Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10445229 www.bgdnes.bg

Събират пари за протеза на изнасиленото момиче

Хора с добри сърца 

Лекари, студенти и ученици даряват средства за пластични операции на 17-годишното момиче 

Хора с добри сърца събират средства за протеза на 17-годишното момиче, което беше изнасилено в разградското градче Цар Калоян по-рано този месец.

Реклама

Девойката е била жестока малтретирана и запалена и въпреки усилията на лекарите в Русе 2/3 от лявата й ръка беше ампутирана. Затова и доктори, студенти по медицина, съученици на изстрадалото момиче и хора, чиято чужда съдба им е на сърце, организират дарителска кампания.

17-годишното момиче е с 30% изгаряния по тялото, така че ще са нужни средства и за пластични операции, както и за по-нататъшното й лечение. По предварителни оценки възстановяването й ще продължи дълго, скъпо и няма да е посилно за възможностите на семейството й.

За зловещата агресия е задържан 25-годишен рецидивист, който вече е лежал в затвора за изнасилване. Ужасяващо е, че той е първи братовчед на пострадалото момиче. Според окръжната прокуратура в Разград става въпрос за опит за убийство, извършено по изключително жесток начин, причинило тежки увреждания на жертвата. На агресора са повдигнати общо три обвинения.

Момичето продължава да е в тежко състояние в болница в Русе, където продължава да се бори за живота си.

Всеки, който желае да помогне на 17-годишната девойка, може да дари средства по следната банкова сметка, която е разкрита на името на нейния баща Мехмед Якуб:

ЦКБ АД, клон Разград

Дарителска сметка:

IBAN:BG11 CECB 9790 10J0 4212 00

BGN Razgrad

Титуляр: Мехмед Ниязи Якуб

MEHMED NIYAZI YAKUB

Отделно на няколко места в Цар Калоян са разположени кутии за дарения, чрез които също ще се събират средства.

Реклама
Реклама
Реклама