Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12316100 www.bgdnes.bg

1 тон брашно за отец Иван

Приютите имат спешна нужда от храна и пари 

Един тон брашно ще отпътува за приютите на отец Иван.

Преди ден ви разказахме за тежкото положение, в което се намират стотиците хора, за които духовникът полага грижи. Някои от тях гладуват от дни, складовете с храна са празни, а дядо Иван призна, че положението никога не е било чак толкова зле и търсят картофи и грудки в земята, с които да оцеляват.

"България Днес" се свърза с една от най-големите мелници у нас и на Балканския полуостров - "София мел". Оттам приеха каузата присърце и обявиха, че ще се включат с дарение. "Свързахме се с отец Иван и ще им закараме един тон брашно. В момента можем с това да помогнем", заяви за вестника Стела Георгиева от компанията.

Реклама

Отец Иван и питомците му имат нужда от още подкрепа, като от най-голямо значение в момента са хранителните продукти и пари, тъй като трудно успяват да си платят натрупаните сметки за електричество. Духовникът признава, че през летните месеци даренията към приютите в Нови хан, Якимово и Коняво буквално са прекъснали, като си обяснява този факт, че е отпускарски сезон и всеки използва личните си средства за почивка.

"За нас всеки жест е важен, независимо дали е голям или малък. Благодарни сме на всички хора, които ни помагат, защото по този начин успяваме да се справим с трудностите и да оцелеем. У нас има много добри хора и това най-ярко се вижда в моментите, в които имаме нужда от подкрепа", заяви прочувствено дядо Иван, който още веднъж призова хората да помогнат с дарения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама