Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12739664 www.bgdnes.bg

Малтретирани кучета живеят втори живот

Пламенка е приютила над 140 животни 

Четириноги с извадени очи и счупени крачета намират покой във Враца 

Малтретирани, изнасилени и блъснати по улицата кучета живеят втори живот във Враца!
Четириногите получават шанс от основателката на фондацията "Лапички за справедливост" Пламенка Калинкина. Младата жена е приютила над 140 кучета в дома, магазина, фамилната си къща и е обособила автосервиз като дом на бездомничетата.
"България Днес" посети автосервиза, пълен с космати обитатели. Още с влизането кучетата започнаха да подскачат от щастие, че виждат хора. Всяко животинче имаше своята история, отпечатана на тялото му. Имаше кученца със счупени крачета, инвалиди, с извадени очи... В очите им се четеше надежда за по-добър живот, какъвто Калинкина се старае да им осигури.


"Всички кучета, които са при мен, имат много тежка съдба. Има такива, които вследствие на побои и изнасилвания останаха инвалиди. Има и такива, които не оцеляват. В магазина ми има 4 кученца инвалиди. У дома е Сарка - болонка, зверски пребита, докато е била вързана на синджир от деца. Счупили са й черепа, а очичките й бяха изпаднали. Наложи се да ги отстраним и Сарка ослепя. Собствениците на болонката са си седели вкъщи и са слушали болезнените писъци на кучето и не са излезли да я спасят. Сарка вече е при мен", сподели Пламенка.

Реклама


Наскоро добродушната жена спасява кученца от зверски изнасилвания в Долна Митрополия.
"22-годишният Николай изнасилвал кучетата, а след това ги връзвал и ги давил в леген! Миналата година същият е лежал в затвора в Ловеч заради блудство с малолетно момиче", разказва със свито сърце Пламенка.


"Кучетата си имат само мен. Много ми тежи, че не идват доброволци. Ако нещо се случи с мен, животинките ми ще отидат на улицата и никой няма да се погрижи за тях", споделя Пламенка. И допълва: "Често ми се случва парите да не стигат. На ден се нуждаем от 70 килограма гранули, трябват и средства за операции, обезпаразитяване и кастриране. Идва зимата и имаме нужда от къщички и одеяла, за да не студуват кучетата".
Пламенка сподели за създадена от нея програма за безплатна кастрация на домашни и улични кучета и котки. Чрез тази програма популацията им за 2 години ще намалее с над 60%.

Как да помогнем на бездомничетата

Ако искате да помогнете да кучетата, може да се свържете с фондация "Лапички на справедливост" на телефон 0887506808.
Или да дарите средства"
Райфайзен банк
IBAN : BG56RZBB91551011825561
BIC : RZBBBGSF
PAWS OF JUSTICE FOUNDATION
Написаха в Emiliya Ivanova

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама