Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/13462428 www.bgdnes.bg

25 бона за спасението на най-тежката българка

Надежда за 300-килограмовото момиче 

Христина не е излизала от 9 години, може да се оправи с операция 

Доли ЛУКАНОВА

25 хил. лв. са нужни на Христина от Дупница, за да проходи. Най-тежката българка у нас тежи 300 кг и не е стъпвала сама навън от 9 години.

Както "България Днес" разказа, 33-годишната жена мечтае през новата 2023 година да свали излишните килограми и да може да отиде на разходка сама.

Реклама

"Около 25 хил. лв. струва операцията на Хриси в Турция. Много са за нас тези пари, няма откъде да ги вземем", признава с мъка майката на Секулова - Цветанка.

Операцията в южната ни съседка се нарича гастректомия (оперативно отстраняване на 80% от стомаха - б.а.). Това е единствената надежда за младата жена.

Момичето преживява силен стрес преди десетина години, от който отключва биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цял живот и се характеризира със силни промени на настроението. Така започва да пие лекарства. От тях психическото й състояние се подобрява, но физическото се влошава. Христина започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват.

Днес семейството едва свързва двата края. Лекарствата, който Хриси трябва да пие, са много скъпи. Преди няколко години родителите й теглят заем, за да закупят всички необходими медикаменти. Оказва се, че са попаднали на измамници и вместо 6 хил. лв. имат да връщат 42 хил.

"Още си връщаме парите. Не знам колко остана да се издължим. Всеки месец даваме по 300 лв.", допълва Цветанка и с болка признава, че за първа година не са успели да ушият нова рокля на Хриси за Коледа заради финансови и здравословни проблеми. Всеки, който желае, може да помогне на семейството на личната им сметка:

IBAN: BG02UNCR70001524463771

Основание: Дарение за семейство Секулови

Реклама
Реклама
Реклама