Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/14162465 www.bgdnes.bg

25-сантиметров тумор вадят от Вели

5-годишното момиче остава без бъбрек, трябва спешна трансплантация в Германия

Велиана е слънчево и пораснало за възрастта си дете само на 5 години. През 2022 г. момиченцето и близките му се сблъскват с диагнозата тумор на Вилмс. Веднага е направена операция и е отстранен единият бъбрек на детето заедно с огромния тумор - 25 см.

Реклама

Само 3 месеца след приключване на химиотерапията коварният тумор се появява и на другия бъбрек. Направена е втора операция и туморът е премахнат. Но следва нов удар - изследванията от хистологията показват, че и здравата тъкан е с ракови клетки.

Вариантът за спасение на Вели е трансплантация на бъбрек и последващо лечение на тумора, за което е нужна непосилна за семейството и близките сума. Трансплантацията и лечението ще се извършат в болница в германския град Франкфурт.

За жизненоважната интервенция се обединява цялото родно градче на Вели и родителите й Момин проход. В кампанията по набиране на средства се включват и от местното Основно училище "Христо Смирненски", откъдето организират Великденски базар в петък (7 април) в центъра на градчето. Над 2000 лв. досега са събрани от благотворителната инициатива на ученици, учители и родители.

Ученици и от 97-о СУ в столичния квартал "Люлин" организираха благотворителен концерт, а други помагат с продажба на бални рокли и свои изделия.

"Моля всеки, който има възможност, да даде шанс на нашето слънчице, нашата кукличка да живее. Нека заедно помогнем на още един батко да научи по- малката си сестричка на момчешките лудории, нека дадем шанс на един добър баща да стои на входа и да чака, за да види кое момче ще изпрати дъщеря му, нека помогнем на една прекрасна майка да почувства опората, гордостта и щастието да има дъщеря", отправят апел близките на Велиана.

Който иска да помогне, може да го направи тук:

IBAN: BG12CECB979010G4492500

Титуляр: Анна Петрова Миткова - майка

Четете още

Мартина Навратилова пребори рака

Мартина Навратилова пребори рака

Венци Венц: Отрова от син скорпион ме спаси от тумор

Венци Венц: Отрова от син скорпион ме спаси от тумор

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама