Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/9691249 www.bgdnes.bg

Да помогнем на сляпата Габи да прогледне

Губи зрението си на два месеца, има и глаукома

5-годишното дете не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око, но надежда има 

5-годишната Габриела е почти напълно сляпа, но има шанс отново да види слънчевите лъчи.

Още от раждането си детето води битки за пълноценен живот и претърпява пет операции, а сега се появява надежда, че зрението й ще бъде възстановено.

Реклама

"Само два месеца след раждането й разбрахме, че нашата Габи има огромен проблем с очичките. Разбира се, веднага след това започнахме да ходим по доктори, за да установим какъв е проблемът, но се оказа, че тук, в България, има само един доктор, който работи с толкова малки деца. След преглед бе установено, че Габи има слепване на роговицата на лявото око и по-малко на дясното. Вследствие на което не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очички", разказа Николай Михов, дядо на малката принцеса.

През февруари т.г. е извършена трансплантация на роговица, която преминава успешно. В момента Габи отново е с високо налягане. Направена е консултация с лекари и се налага спешно да посети клиника в германския град Мюнхен, за да бъде направена ревизия на имплантите. За целта са необходими спешно 8000 евро, за да се пътува до западноевропейската държава. Семейството на Габи вече изплаща кредити заради лечението й и изпитва сериозни финансови затруднения да подсигурява лечението й.

"Кандидатствахме към фонда за лечение на деца, който междувременно беше преминал към здравната каса. За съжаление, след множество месеци липса на обратна връзка получихме отказ за финансиране. Именно заради това, мили хора, имаме нужда от вашата добрина и подкрепа! Моля ви от цялото си сърце, дайте шанс на нашето прекрасно и смело момиченце да вижда!", казва още Михов, който е готов на всичко, за да помогне на своето внуче.

Тези, които искат да дарят, могат да го направят на следната банкова сметка:

IBAN: BG67FINV91501016851181

BIC: FINVBGSF

ТИТУЛЯР: ГАБРИЕЛА ГЕНОВА ПАТОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама