Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13657863 www.bgdnes.bg

Бек стряска Мъри

Михайлов пред завръщане на вратата

Един голям проблем стряска треньора на "Левски" Станимир Стоилов преди подновяването на първенството. Това е контузията на десния бек Жереми Петрис. Първият мач на "сините" с "Черно море" е на 11 февруари.

Бранителят има разкъсана връзка на пръст на крака. Той не можа да играе в мачовете на тима от лагера в Дубай. Контузията му е от миналата година и не е била излекувана напълно. Все още не ясно колко време още ще отсъства Петрис, но почти сигурно ще пропусне първите 1-2 мача от пролетния дял на Първа лига.

Реклама

След травмата му Стоилов разполага на тази позиция единствено с Патрик-Габриел Галчев. В една от контролите като десен бек се наложи да играе дори Роналдо. "Сините" се оглеждат за играч на този пост, но са сериозно затруднени. Футболистът трябва да е едновременно добър, но и да не струва пари.

Пред Мъри има вариант и със смяна на схемата, докато Петрис се въстанови. Треньорът може да заложи на игра с трима централни бранители. Още повече, че Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап показаха добра форма в подготовката. "Левски" разполага и с още един играч на тази позиция - Кристиан Димитров. Бившият национал имаше лека травма, но вече е здрав.

"Кристиан стартира добре, но след леката травма, която получи, не искаме да рискуваме с неговото включване - сподели Стоилов. - Нормално беше. Имаше дълъг период, в който не е играл."

Другата въпросителна пред Стоилов преди първия официален мач е на кого да заложи на вратата. По време на подготовката почти равно игрово време получиха Николай Михайлов и Пламен Андреев. Все пак ветеранът изглежда крачка напред в битката за титулярното място. Той направи качествена подготовка и може да си върне позицията, която загуби през есента.

"Мисля, че се конкурираме ползотворно с Пламен. И двамата направихме добра подготовка. Вече треньорът ще преценява кой да играе. Работих доста и през почивката, за да мога да започна наравно с останалите. В такава форма не съм бил в последните пет-шест години. Каквото зависи от мен, съм го направил. Никога не съм се задоволявал просто да живуркам. Да, имаше моменти в последните години, когато не бях ментално настроен по най-добрия начин и съм си взел поуки от това нещо", сподели Михайлов пред "Спортал" преди няколко дни.

"Левски" се прибра от лагера в Дубай вчера. Михайлов не пристигна заедно със тима заради личен ангажимент. "Сините" получиха два почивни дни, а в събота от 14,00 часа подновяват тренировки.

Реклама

Ники пребори седмина

Николай Михайлов е футболистът с най-голям стаж на "Герена". Вратарят кара своя осми сезон със синята фланелка. През това време през отбора са минали седем други футбоисти на неговата позиция. Това е ставало с различен успех.

Дебютът си Михайлов прави през 2005 година. Тогава все още юноша остава в сянката на Димитър Иванков, а след това и на Георги Петков. Сред конкурентите му е и Божидар Митрев.

Вратаря се върна на "Герена" в началото на 2019 г. Оттогава през тима минаха Николай Кръстев, Милан Миятович и Звонимир Микулич. Най-новият конкурент на Михайлов е юношата Пламен Андреев. Един от двамата ще е титуляр през пролетта.

Реклама
Реклама
Реклама