Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13704888 www.bgdnes.bg

Венцеслав Стефанов: Щом Мъри измрънка, да спрем ли футбола?

"Не може Мъри като измрънка и да спрем футбола", гневи се президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов по повод оплакването на треньора на "Левски", че на тези стадиони в такъв студ не може да се играе нормално футбол. Първенството ни се подновява този петък, а Станимир Стоилов настоява, че условията при сегашното състояние на терените ще позволят да се играе чак към средата на март.

"Футболните хора, футболният съюз, клубове да се обединим, да създадем една стратегия и план, в който да включим държавата - ако иска доброволно, ако не, ще протестираме за по-добри условия. Февруари месец няма кой да дойде на стадиона, като температурите са минус 10 - минус 15 градуса", каза Мъри.

Реклама

"То не може да отидеш един месец в Дубай и като се върнеш, да започнеш да приказваш как нищо не е наред и всичко да ти пречи - възмущава се "белият" бос. - За пръв път ли играем през февруари? Играли сме и в студ, и в кал, и на сгурия, това са даденостите, не сме Дубай. Да се иска отлагане на първия пролетен кръг е нереално."

Според Стефанов Стоилов е прав за това, че трябва и държавата да влезе в ролята си и да помогне. "Държавата трябва да помогне на всички клубове да си оправят терените, да имат отопление, дренажи и всичко, за да се играе нормално футбол. Едни 20-30 милиона лева, ако бъдат дадени, това ще е голяма помощ, а не са много пари. Виждаме какво става в други страни от Източна Европа, как правителствата приемат присърце развитието на футбола и инвестират. Айде да не отговаряме на въпроса защо у нас това не става", твърди още Стефанов. 

Четете още

Венци Стефанов: Кашай да слезе на земята

Венци Стефанов: Кашай да слезе на земята

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов: Съдиите изпълняват задания

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов: Съдиите изпълняват задания

Венци Стефанов: Под морското дъно сме

Венци Стефанов: Под морското дъно сме

Венци Стефанов:
Трябва да играе тояга

Венци Стефанов: Трябва да играе тояга

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама