Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12517514 www.bgdnes.bg

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов: Съдиите изпълняват задания

Боби Михайлов да вземе мерки или да се оправяме сами

"Съдиите изпълняват задания. Шефовете на клубове ги търсят. Така повече не може да продължава", категоричен е президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов пред "България Днес". "Белите" загубиха с 0:2 от ЦСКА-София в шампионатен мач, а Стефанов изригна, като даде няколко примера за фрапантни грешки на арбитъра Волен Чинков.

"Ако в Нова Каледония се играе футбол, сигурен съм, там няма такъв караминьол - гневи се босът от "Овча купел". - Винаги срещу ЦСКА става така - и едно време, и сега сто долара са си сто долара. Ходят на съдийски семинари, уж, но какво от това. И какъв е тоя Виктор Кашай!? Стои си в Унгария, а тук някакъв негов помощник ръководи съдиите. Те дават ли си сметка колко пари харчат собствениците на клубове, колко труд полагат футболистите, та с лека ръка ни "режат".

Реклама

Стефанов, който е бивш дългогодишен член на Изпълкома на БФС и досега твърд защитник на президента Борислав Михайлов, вече не е толкова убеден негов привърженик.

"Боби, ако не вземе крути мерки... Не знам. Никога не съм очаквал такова нещо. Срам ме е, че съм бил в Изпълкома! Срам ме е, ако не се вземат мерки. Ако тези хора не се изхвърлят от съдийството, ще трябва да намерим начин сами да се оправим", категоричен е "белият" шеф.

В случая със съдийството Стефанов е на мнение, че трябва да се реже до здраво. "Когато бях в Изпълкома, ратувах за тежки наказания на рефери, които очевадно свирят в полза на някой отбор. Но не разни там глупости по три, по пет мача, после мине-не мине ги връщат. Не! Така те имат чувството на безнаказаност и изпълняват поръчки, знаейки, че нищо няма да им се случи. Какви са тия Чинковци, Минковци, Пасти и прочее? Имаме млади арбитри, момчета, които могат, знаят и искат да се развиват. Но не участват в схеми и не ги пускат. Именно те трябва да свирят в Първа лига, да излязат навън, да видят как е там и да донесат обратно опита и практиките от Европа", завършва Стефанов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама