Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13808115 www.bgdnes.bg

"Левски" с голям жест за Петър Жеков (СНИМКА)

Феновете на "Левски" за пореден път проявиха огромно уважение към легенда на големия враг ЦСКА. "Сините" привърженици издигнаха транспарант в памет на починалия велик голмайстор на "червените" Петър Жеков. Това стана в гостуващия сектор по време на мача с "Пирин" в Благоевград, завършил 1:1.

"Поклон пред легендата Петър Жеков", гласеше надписът. Преди началото на мача имаше и минута мълчание в памет на бившия голмайстор.

Реклама

Това не е първият случай, в който левскарите почитат легенда на ЦСКА. Те сториха същото и след кончината на големия защитник Георги Димитров-Джеки, починал на 8 май 2021 година.

"Левски" от своя страна задълбочи кризата си и вече не познава вкуса на победата в десети пореден мач от Първа лига. Това е и изравнен абсолютен антирекорд в 109-годишната история на клуба.

"Сините" поведоха в резултата в 14-ата минута, когато Асен Чандъров реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Венцислав Бенгюзов. Домакините изравниха резултата в 45-ата минута. Юношата на ЦСКА Мартин Смоленски засече центриране по земя отдясно на Илкер Будинов. 

Този път наставникът на "Левски" Станимир Стоилов нямаше оправдание заради студено време, но се оплака от лош терен.

"Винаги не е приятно, когато "Левски" не побеждава. Имахме възможност да решим мача рано-рано. Вратарят на "Пирин" ги спаси. За качество на игра не мога да говоря – от лед отидохме на разорани ниви. Почти всички условия имаше, имаше прекрасна публика, но нямаше добър терен. Това беше основният фактор за двата отбора. Да търсим оправдания не е най-добрият вариант. Такива са условията, това ще са нещата. "Левски" ще продължи да се бори. Отборът има идея как да играе, но за качество на футбола не мога да говоря", каза Мъри след 10-тата поредна издънка.

Четете още

Прощаваме се с Жеков на Националния стадион

Прощаваме се с Жеков на Националния стадион

Ето я първата обувка на Жеков (СНИМКИ)

Ето я първата обувка на Жеков (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама