Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13851810 www.bgdnes.bg

600 000 евро загуби "Лудогорец", постът на треньора се клати

Постът на Анте Шимунджа като треньор на "Лудогорец" се разклати още повече след отпадането на отбора на 1/16-финалите в турнира Лига на конференциите, заради което в клубната каса не влязоха 600 000 евро, научи "България Днес" от свои източници на "Хювефарма Арена".

"Орлите" спечелиха първия двубой в Разград с 1:0, но в четвъртък вечер в Брюксел в редовното време и продълженията бяха победени с 2:1. Така дузпите трябваше да решат победителя, но те се оказаха тотален провал за българите. Разградчани пропуснаха цели три, докато белгийците бяха точни при всички случаи. Пипа, Доминик Янков и Нареси не успяха да вкарат за българския шампион, а в отговор Рафаелов, Вертонген и Версхеерен бяха безпогрешни. На всичко отгоре в 97-ата минута нашите останаха с десет човека. Якуб Пиотровски получи втори жълт картон за фаул пред наказателното поле и трябваше да напусне предварително срещата. 

Реклама

След мача Шимунджа призна, че е горд от своите играчи и цялото им европейско пътешествие и че не той е определил кой да изпълнява наказателните удари. 

"При дузпите играчите са тези, които решават - заяви наставникът на "Лудогорец". - Мачът беше емоционален. Не е професионално да карам футболисти да бият дузпи. Те взеха тази отговорност и съм горд с тях. Не е лесно за тях, но е важно, че продължихме да се борим въпреки всичко. Не бих сменил нищо по начина, по който се подготвихме за план "А" и план "Б".

Все пак клубът от Делиормана заработи 3,63 млн. евро за класирането си в групите на Лига Европа плюс още половин милион за третото място и продължаването в елиминациите на Лигата на конференциите.

Четете още

"Лудогорец" се издъни при дузпите
"Лудогорец" се издъни при дузпите

"Лудогорец" се издъни при дузпите

Високо напрежение в Разград: Десподов и Текпетей се изпокараха

Високо напрежение в Разград: Десподов и Текпетей се изпокараха

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама