Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13865045 www.bgdnes.bg

Хиляди "сини" фенове плащат на НАП

Феновете на "Левски" подеха невиждана кампания да покрият дълговете на клуба към НАП. "Сините" имат задължения от 11,5 млн. лв. към Агенцията по приходите.

Мажоритарният собственик Наско Сираков постигна споразумение с държавната институция. Според него 30% от всички приходи на клуба отиват директно за погасяване на дълговете. Легендата на "Левски" пусна сметка, на която феновете директно могат внасят пари към НАП.

Реклама

От петък, когато той публикува молбата за помощ, хиляди привърженици на "сините" започнаха да превеждат пари. Платежни нареждания се качват в социалните мрежи през няколко минути. Сред снимките може да се види дете, дарило спестяванията си за "Левски". Друг фен споделя, че отделя 1000 лева, предназначени за ремонт. Най-много са преводите по 100 и 200 лева. Личат такива от куп европейски държави, както и множество от "сини" привърженици в САЩ.

"Малко съм безработен, но от сърце за Левски", написа фен под платежното си за 20 лв. Действието му бе прието с адмирации от останалите.

Илиана Раева качи в социалните мрежи няколко човека, които истински са я развълнували. На въпрос на последователи кога ще даде личния си пример, обяви: "В понеделник".

Фенове на "Левски" от Сектор "Б" излязоха с призив. Те публикуваха съобщението от Наско Сираков със сметката и добавиха: "Хайде да приключваме с този НАП вече!".

От клуба обещаха всяка седмица да информират феновете и обществеността с колко пари е намалял дългът към НАП. Сметката за погасяване на задълженията е: Първа инвестиционна банка, IBAN: BG81FINV91501017360470, BIC FINVBGSF, ПФК ЛЕВСКИ АД

В същото време легендата на "сините" Христо Йовов обяви, че клубът няма как да съществува без платежоспособен собственик.

"С риск да ме намразите, но ще кажа, че "Левски" без бащица не може - заяви той пред youtube канала "Трибуна Левски". - Ако продължава така, както е в момента, няма да успее. Няма да има "Левски" в приказките или пак в групите, без значение на Шампионска лига, Лига Европа или Лига на конференциите. Истината е, че футболът в днешно време се прави с пари, и то с много. Който и треньор да докараш, трябва да има материал, с който да се работи. Трябва да се излезе и да се каже какъв е планът. Например три години ще се играе с юноши или ще се отиде във "В" група, докато не се погасят задълженията веднъж завинаги. Иначе всяка година се трупат още и още лихви. Знам, че това, което казвам, не е много хубаво, но трябва някой да го каже и да се вземе решение какво следва."

Четете още

Напрежение в "Левски"! Иво Ивков скочи на Наско Сираков, дълговете растат

Напрежение в "Левски"! Иво Ивков скочи на Наско Сираков, дълговете растат

"Левски" ще продава акции

"Левски" ще продава акции

Сираков на среща в НАП

Сираков на среща в НАП

Реклама
Реклама
Реклама