Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13893473 www.bgdnes.bg

Босът на "Ботев": Загубих уважение към Тошко като човек

Силни обвинения към Тодор Неделев отправи собственикът на "Ботев" (Пд) Антон Зингаревич. В интервю за Plovdivnews руският бизнесмен обяви, че националът не казва истината относно изненадващия си трансфер в "Лудогорец". Халфът твърди, че е искал да остане в клуба.

"Тошко имаше договор за 3 години, като през юни изтичаше втората година. В договора имаше и клауза, при която може да разтрогне през юни и миналата вечер в 20:30 ч. в клуба имаше обаждане от неговия агент, че има предложение от Лудогорец и иска да проведем разговор", обясни собственикът.

Реклама

"Вчера сутринта проведохме среща, на която те ни представиха офертата и казаха, че предвид факта, че договорът му изтича юни, не можем да искаме много пари. Освен това от обаждането вечерта на сутринта всички документи вече бяха готови за нотариус. Как става толкова бързо това? Аз казах, че не е до парите, а до това какво иска Тошко."

"Аз имах и личен разговор с Тошко и му казах, че знам за офертата и трябва да я обсъдим, за да вземем решение. Във връзка с изтичането на договора имахме 3 опции - да си тръгне, да преподпише с Ботев или да оставим всичко за лятото, ако не може да реши сега, тъй като трансферният прозорец затваря. Той ме изслуша и каза, че трябва да говори с мениджъра си. След 5 минути ми звънна и ми каза, че решението му е да си тръгне."

"Аз прочетох това, което той каза, че няколко пъти ме е питал дали искам да остане и казвам, че не е така. Не ме е питал няколко пъти дали искам да остане в клуба. Загубих уважение към него. Аз загубих уважение към него като човек. Филип Филипов също присъства на разговора и превеждаше всичко, което говорихме. Истина е, че му дадох трите опции, а той след 5 минути ми каза, че иска да си тръгне".

"Доколкото знам от последните часове, всичките документи са били подписани и сделката е финализирана преди затварянето на трансферния прозорец. Звъннаха ни в последния ден от трансферния прозорец. Не бяхме планирали да се разделяме с Тошко."

"Както сами може да видите и анализирате, от последния мач през уикенда и реакцията на неговия съотборник, когато беше сменен, явно е имало хора, които са знаели, че това е последният му мач с "Ботев". Като клуб предложихме на Тошко да остане при нас, но той избра да отиде в "Лудогорец"."

"Разбирам феновете на "Ботев", че това е тежка раздяла, но във футбола това е нормално. Разбирам и Тошко, че е приел офертата. Респект за това, което направи за "Ботев" в последните 10 години, като е взимал и най-висока заплата от играчите. Той е един от най-великите футболисти в историята на "Ботев" в последните години."

"Тошко подписа договор с "Ботев" за 3 години през юли 2021 г., когато беше контузен. Въпреки това му гласувахме пълно доверие. В "Ботев" той получаваше голяма заплата, но в "Лудогорец" ще взима повече. Разбирам го, разбирам и феновете, но за мен той не казва истината", завърши Зингаревич.

Четете още

"Лудогорец" обяви привличането на Тодор Неделев

"Лудогорец" обяви привличането на Тодор Неделев

Тодор Неделев се връща в националния отбор

Тодор Неделев се връща в националния отбор

Тодор Неделев вдигна здрав купон за ЧРД

Тодор Неделев вдигна здрав купон за ЧРД

Жената до национала Тошко Неделев: Злобата и клетвите няма да го спрат!

Жената до национала Тошко Неделев: Злобата и клетвите няма да го спрат!

Реклама
Реклама
Реклама