Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13919312 www.bgdnes.bg

Карма застигна капитана на ЦСКА! Юрген Матей провали "червените" срещу "Септември"

Юрген Матей провали "червените" след измамата срещу "Септември"

Кармата застигна капитана на ЦСКА Юрген Матей! В това са убедени съперниците на "червените" и неутралните фенове, след като нидерландецът пропусна дузпа в края на мача с "Локомотив" (Пд), завършил 1:1 на "Армията".

В предишния кръг Матей бе с основна заслуга за скандалния гол срещу "Септември", донесъл победата на отбора му с 1:0. Тогава играч на противника бе изкарал топката в тъч, за да се откаже медицинска помощ на негов съотборник. Матей вместо да я върне, изведе Дюкенс Назон сам срещу вратаря и нападателят не пропусна да се разпише. Сега съдбата си го върна на нидерландеца, който уцели гредата от дузпа в последните минути на срещата и лиши отбора си от победата срещу "Локо". Матей сам е поискал да бие удара, разкри Величко Капланович, който води ЦСКА в отсъствието на наказания Саша Илич.

Реклама

"Късметът ни се усмихна, а може би има и Господ след това, което направи Юрген Матей в предишния кръг - заяви капитанът на "Локомотив" (Пд) Димитър Илиев. - Има карма и когато спечелиш по такъв начин, по който го направи ЦСКА срещу "Септември", веднага Господ ти го връща."

Пропускът на Матей зарадва и футболиста на "Септември" Асен Георгиев, който още преживява нечестния гол от миналия кръг.

"Кармата е велико нещо", написа юношата на "Левски".

От ЦСКА имат огромни претенции към съдийството на Драгомир Драганов в мача с "Локомотив". Реферът подмина дузпа за нарушение срещу Брадли де Нойер, въпреки че според ВАР съдиите такава трябваше да се отсъди. Съмнения останаха и за засада при изравнителния гол на "Локо". Гостите също имаха претенции за дузпа заради нарушение срещу Димитър Илиев.

"Знаехме какво ще бъде съдийството още когато видяхме нарядите за този кръг - заяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов. - Ще пуснем официална жалба, искаме този човек повече да не свири мачове на ЦСКА. Това беше недопустимо! Много прекъсвания имаше, накъсване на играта, очевадна дузпа на Брадли не беше дадена. Не се сещам за друга ситуация, при която съдията да го викнат на VAR - стадионът е видял дузпата, VAR е видял дузпата, но той не я дава, това значи е тенденциозно."

Четете още

Нов собственик влиза в ЦСКА

Нов собственик влиза в ЦСКА

Джони Велинов изгледа победа на ЦСКА

Джони Велинов изгледа победа на ЦСКА

Саша Илич е царят на смените

Саша Илич е царят на смените

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама