Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13919596 www.bgdnes.bg

"Левски" сложи край на рекордна суша

Наско и Мъри в разговор преди мача

"Левски" сложи край на рекордната в историята си серия от поредни мачове без победа в Първа лига. След 11 двубоя, в които не познаваха вкуса на успеха, "сините" счупиха каръка си при гостуването на "Хебър". Футболистите на Станимир Стоилов победиха с 2:0 с два дебютни гола на Рикардиньо.

Краят на серията от 11 поредни мача и 147 дни без успех в шампионата, сложи точка на още една негативна тенденция за "Левски". "Сините" не бе познаваха вкуса на победата като гост от шест мача. За това време играчите на Станимир Стоилов записаха една загуба и пет равенства далеч от "Герена".

Реклама

"Левски" имаше пълно преимущество на терена. За това говори и фактът, че "сините" отправиха 13 удара по посока на вратата на "Хебър", като осем от тях бяха точни. Противникът така и не отправи шут по посока на вратата им.

В 18-ата минута Рикардиньо отбеляза първия си гол в официален мач със синята фланелка. Бразилецът избухна в радостта си, като отиде да празнува пред пълния сектор с фенове на гостите. Това бе първо попадение от игра за "сините" през 2023 година. Досега от три мача в шампионата бяха отбелязали едва един гол от дузпа, дело на Асен Чандъров срещу "Пирин" (Бл). Рикардиньо вкара и успокояващият втори гол. Той посрещна отбила се от гредата топка след удар на Цунами в 74-ата минута.

Последният път, когато "Левски" успя да се разпише повече от веднъж преди това бе на 6 ноември. Направиха при равенствота 2:2 със "Спартак" (Вн). След това в пет поредни мача не успяха да вкарат повече от един гол.

Впечатление направи задълбочен разговор между мажоритарния собственик Наско Сираков и треньора Станимир Стоилов преди мача. Двамата първо се срещнаха на паркинга пред стадиона, където размениха няколко думи. След това разговорът им продължи и на терена минути преди началото на мача. На феновете направи впечатление спокойствието, което се излъчваше от двамата на фона на информациите, че са в конфликт.

Четете още

Стойчо Стоев обсъжда с жена си "Лудогорец" и "Левски"

Стойчо Стоев обсъжда с жена си "Лудогорец" и "Левски"

Легендата Добромир Жечев: Мъри и Наско трябва да продължат заедно

Легендата Добромир Жечев: Мъри и Наско трябва да продължат заедно

Вирус тръшна Ники Михайлов

Вирус тръшна Ники Михайлов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама