Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13936689 www.bgdnes.bg

ЦСКА посреща ЦСКА в Бистрица

Мачът между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София официално остава на стадиона в Бистрица. Това обявиха от Българския футболен съюз. Двубоят е в неделя от 16,45 ч.

Българският футболен съюз излезе с официално съобщение относно мястото на провеждане на сблъсъка между ЦСКА 1948 и ЦСКА през идния уикенд.

Реклама

Ето какво написаха от БФС:

Във връзка с разразилата се публична дискусия по повод мястото на провеждане на срещата от 23 кръг на ППЛ между ФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София ЕАД, насрочена за 12 март 2023 г., неделя, 16:45 ч., Българският футболен съюз заявява следното:

- Стадион „Витоша“ в Бистрица е официално лицензиран като основен стадион на ФК ЦСКА 1948 за сезон 2022/23, и е изпълнил всички критерии, установени в Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2020 г.

Единствените варианти даден клуб да домакинства на друг стадион в конкретен двубой е след негово изрично съгласие/желание, каквото в случая не е официално депозирано, или ако мачът бъде обявен за рисков от експертната междуведомствена комисия, което също не е факт.

- БФС винаги е подкрепял принципите на равнопоставеност между всички клубове във футболната система. Фактът, че първият мач между двата съперника през настоящия сезон бе проведен на стадион „Българска армия“ предполага, че ответният двубой би следвало да се играе на стадион „Витоша“, който прие редица клубове с голяма фенска маса през последната година.

- Според установените правила на ФИФА за разпределение на местата на трибуните, отборът гост получава не по-малко от 5 процента от капацитета на стадиона. Според нормативните актове на БФС този процент е двойно по-голям, т.е. – 10 % от билетите за даден мач по правило се полагат на гостуващия клуб, като домакинът-организатор на срещата може да увеличи тази квота по свое усмотрение.

- От позицията си на административен орган на българския футбол БФС взема отношение по всички спорни казуси и инициира среща между представителите на двата клуба, на която евентуално да се постигне консенсус по отношение двубоя в неделя, но поканата не бе уважена от една от двете страни.

Българският футболен съюз отново призовава клубовете и техните представители към диалогичност, коректно отношение и уважение към съперниците на терена и извън него."

Четете още

Карма застигна капитана на ЦСКА! Юрген Матей провали "червените" срещу "Септември"

Карма застигна капитана на ЦСКА! Юрген Матей провали "червените" срещу "Септември"

Нов собственик влиза в ЦСКА

Нов собственик влиза в ЦСКА

Моралес след победата над ЦСКА 1948: Велика публика

Моралес след победата над ЦСКА 1948: Велика публика

Джони Велинов изгледа победа на ЦСКА

Джони Велинов изгледа победа на ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама