Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13955675 www.bgdnes.bg

МВР: Има висок риск от нарушаване на обществения ред в Бистрица

Ръководството на МВР поиска футболния мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София да не се играе в село Бистрица. Местният стадион има капацитет от 3000 места, което е крайно недостатачно за високо рисковата среща. Ето какво пишат от МВР:

"На 12 март е предвидена футболна среща между отборите на ПФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София, която е планирана да се проведе на стадион "Витоша" в село Бистрица. След детайлен анализ на факторите - капацитет на селището, на спортното съоръжение, очаквано масово посещение от зрители, от МВР е преценено, че мероприятието носи висока степен на риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите", се казва в изявление на МВР.

"Това становище е било представено на заседание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за определяне на степента на риск на срещите от футболните първенства и турнирите в България, проведена на 6 март. По същата причина от ръководството на СДВР на 6 март е изпратено писмо до Българския футболен съюз, последвано от друго, изпратено на 8 март от ръководството на ГДНП. И в двете писма категорично се заявява позицията подобни футболни двубои да се провеждат на съоръжения, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би позволило гарантиране на сигурността на гражданите и обществения ред. Същата позиция е изразена и от ръководствата на двете дирекции на среща с БФС, проведена днес, 9 март, като протоколът от срещата на мeждуведомствената група е подписан с "особено мнение" от представителите на ГДНП-МВР", пише още в изявлението.

Четете още

ЦСКА: Христо Стоичков остава акционер в клуба

ЦСКА: Христо Стоичков остава акционер в клуба

Страх от ексцесии в Бистрица, фенове на ЦСКА блокират пътя

Страх от ексцесии в Бистрица, фенове на ЦСКА блокират пътя

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама