Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13945037 www.bgdnes.bg

Страх от ексцесии в Бистрица, фенове на ЦСКА блокират пътя

Страх от ексцесии тресе село Бистрица преди взривоопасния мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София! Домакините държат мачът да се играе на стадион "Витоша", който разполага само с 3000 места. От друга страна, желаещите фенове на ЦСКА-София да посетят мача са над десет пъти повече. Запалянковците се заканват, че ще блокират пътя в Бистрица, и се готвят за шествие по улиците. Полицията също настоява двубоят да бъде преместен на стадион "Васил Левски", но според БФС срещата не била рискова и засега промяна няма.

Кметът на селото Самуил Попов е изключително притеснен от очакващите се тълпи от фенове и написа официално писмо до президента на БФС Борислав Михайлов. "Футболна среща ще се проведе на стадиона в село Бистрица, който е с недостатъчен капацитет да приеме повече от 300 фенове на гостуващия отбор - пише кметът. Считам това за изключително рисковано за обществения ред и сигурност, в случай че многобройните желаещи да присъстват на мача фенове бъдат допуснати на стадиона. Моля като отговорните длъжности лица да определите дали мачът е рисков и да вземете решение съгласно Правилника на БФС за за провеждане на срещата на националния стадион "Васил Левски".

Феновете на ЦСКА също на няколко пъти намекнаха, че извън стадиона няма да е мирно и тихо. "Във връзка с последното "становище" на неизтрезняващите от Бояна бихме искали да заявим следното: Как ще гледаме срещата, е въпрос, който ще бъде решен от крайната ви преценка за ситуацията - обявиха от Сектор "Г". - Бъдете сигурни, че няма да сме 300. Умната и наздраве! Обръщаме се и към всички жители на Бистрица и останалите отговорни за провеждането на мача фактори - очертава се логистично натоварен неделен следобед, придружен от изключително интензивен трафик и усложнено движение в района. Все още има време разумът да надделее. Всички на мач!"

Четете още

ЦСКА посреща ЦСКА в Бистрица

ЦСКА посреща ЦСКА в Бистрица

Карма застигна капитана на ЦСКА! Юрген Матей провали "червените" срещу "Септември"

Карма застигна капитана на ЦСКА! Юрген Матей провали "червените" срещу "Септември"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама