Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14001707 www.bgdnes.bg

Четирима нови пускат унгарците срещу "лъвовете"

Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси включи в състава четирима играчи, които могат да направят дебют в приятелския мач с Естония на 23 март или в европейската квалификация от група "G" срещу България четири дни по-късно в Будапеща. Специалистът не се притеснява, въпреки наличието на неопитните в тима от общо 24 играчи.

"Отговорността пред нас е огромна. Благодарение на миналите резултати наистина сме в позиция, в която сме считани за фаворити заедно със Сърбия, а феновете очакват от нас да печелим мачовете. Знаем, че България и Черна гора са много трудни съперници и ни очакват тежки мачове. България наскоро смени треньора и стратегията си, играе агресивен футбол и играчите се борят за всяка топка като за живота си. Трябва да правим същото във всеки мач или ще страдаме", коментира пред медиите Марко Роси.

Реклама

Той представи състава, а след това и разясни защо е необходимо да бъдат повикани четиримата нови в тима.

"Страдаме на вратарския пост поради контузията на Петер Гулачи, но имаме отсъстващи и на други постове. Това ни принуди да включим толкова много нови имена. Не трябва да се оплакваме. Някои важни играчи трябваше да бъдат заменени и ние се опитахме да го направим спрямо нашите възможности. Избрахме Янош Ференци да замени Жолт Наги, който вече не е млад. Ференци показва качествени игри за Дебрецен. Патрик Демиен никога преди не е бил викан, но се справя много добре в Залаегершег. Разчитаме на Кристиан Хеги като трети вратар, а бъдещето е пред него. Що се отнася до нападателите, Кевин Чобот е все още млад, но винаги се представя страхотно в Уйпещ, а в Унгария няма по-бърз играч от него. Барнабаш Варга не е най-младият, но освен головете, той усеща добре играта и раздава пасове", заяви италианецът Роси пред медиите.

Специалистът говори за приятелския мач срещу Естония на 23 март.

"Надяваме се, че още в този двубой ще научим важни неща за състоянието на играчите, които да вземем предвид за следващата ни среща. Стилът на игра на Естония е подобен на този на България. Играят по схема с трима защитници с петима халфове и двама нападатели. Ще бъде важно заради отработването на тактиката, но те имат и физически силни играчи. Ако в този мач се случи нещо в играта ни, заради което ще трябва да погледнем отново състава ни, тогава ще го направим, защото срещу България трябва да сме повече от уверени. Няма да има място за експерименти. Трябва да се поучим от миналите ни пропуски. Като цяло съм се поучил от грешките си, надявам се да успея като треньор на унгарския национален отбор", добави още Марко Роси.

Четете още

ЦСКА-София с втори национал

ЦСКА-София с втори национал

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Кръстаич ще класира България на европейско!

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Кръстаич ще класира България на европейско!

Гонзо наложи вето в националния отбор: Без натурализирани чужденци!
Гонзо наложи вето в националния отбор: Без натурализирани чужденци!

Гонзо наложи вето в националния отбор: Без натурализирани чужденци!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама