Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14008956 www.bgdnes.bg

Йомов пред окачване на бутонките

Саша Илич подкрепи издънилата се звезда на "червените"

Доскорошната звезда на ЦСКА Георги Йомов е близо до отказване от футбола! Това най-вероятно ще стане реалност, при положение че наказанието му от 4 години за употреба на допинг не бъде намалено. След няколко месечно чакане от Световната антидопингова агенция обявиха жестоката санкция, като последният шанс за доскорошния национал е Спортният арбитражен съд (КАС). Йомов ще обжалва решението в Лозана, но шансовете наказанието да бъде намалено са минимални.

Бившият национал бе пипнат с допинг след мача с "Македония ГП" от евротурнирите в края на лятото. В кръвта му е открит анаболен стероид, който на всичко отгоре най-вероятно е купен от черния пазар. Неговото наказание влиза в сила от 25 август 2022 г. и изтича през 2026 г. Тогава Йомов ще е на 29 години, но през този период няма право да тренира професионално с нито един клуб. Неговият договор с ЦСКА се очаква да бъде прекратен, като през следващите 4 години Йомов няма право на никакви доходи от футбол.

Реклама

В момента крилото не общува почти с никого и не се е виждал със съотборниците си от няколко месеца. Въпреки всичко треньорът на ЦСКА Саша Илич го подкрепи в тежкия момент. 

"Това са много години, много дълъг период - коментира сърбинът пред "Диема". - Той сега е във възможно най-лошата ситуация, ще се пробва да се пребори с това. Надявам се, че ще можем да пуснем жалба, която да намали наказанието му. Много е важно сега да застанем зад него и да му помогнем в този тежък момент. Като се случи това, за всички нас беше голяма изненада и аз в този момент говорих с него, дадох му своята подкрепа, която има и до ден днешен. Това наказание е много голямо, трябва да бъде психически много силен, защото това е много дълго време без футбол. Аз вярвам, че той е голям професионалист и добър човек и ще може да се справи с това."

Четете още

Георги Йомов гори с допинг за четири години!

Георги Йомов гори с допинг за четири години!

Йомов и Ариа окончателно се разделиха

Йомов и Ариа окончателно се разделиха

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама