Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14115062 www.bgdnes.bg

Кръстаич бяга в Израел, къса с Боби М. по взаимно съгласие

Дните на националния селекционер Младен Кръстаич начело на България са преброени, научи "България Днес"! Сърбинът вече се ослушва за нови оферти, където да продължи треньорската си кариера. След само два мача от европейските квалификации той се е отчаял напълно, а освен това е подложен на унищожителни критики.

България загуби с 0:1 от Черна гора в Разград и с 0:3 от Унгария в Будапеща. Така по всяка вероятност нашите вече нямат шанс да спечелят едно от първите две места в група "G" и да отидат на Евро 2024.

Реклама

Кръстаич дори вече е спряган за най-вероятен нов треньор на "Макаби" (Хайфа), гърмят медии в Сърбия. Статия за 49-годишния специалист от Зеница е поместена в Sportske.net. Тя е озаглавена: "Звезда" отваря място за нова работа на Кръстаич. Приключи ли той с България?

"По всичко личи, че работата му в България ще приключи бързо, но сега от Израел идват бомбастични информации за поредния му ангажимент, а във всичко е замесена "Цървена звезда". Вече е известно, че треньорът на шампиона на Израел "Макаби" (Хайфа) Барак Бахар най-вероятно ще застане начело на "червено-белите" от Белград от следващия сезон. От израелските медии пък сочат Кръстаич като основен фаворит за овакантеното място в Хайфа", се съобщава в информацията от западните ни съседи.

Окончателното решение трябва да вземе изпълнителният директор на израелския тим Гал Алберман. Кръстаич вече е работил в Израел. Той води "Макаби" (Тел Авив) през втората част на миналия сезон и завърши шампионата с бронзовите медали.

Шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов също е разочарован от старта на квалификациите, тъй като самият той търпи огромни критики в последните дни. Опозицията в лицето на Димитър Бербатов също се активизира срещу бившия вратар, който е захапал здраво кокала и не го пуска.

Михайлов и Кръстаич вероятно ще седнат на една маса, за да обсъдят бъдещето на треньора. Ако се стигне до раздяла, то най-вероятно договорът на сърбина ще бъде прекратен по взаимно съгласие и неустойка няма да му се дължи. Според публикации Кръстаич получава по над 20 хиляди евро на месец от БФС. Той пое националите ни през юли миналата година с двугодишен договор. Поставените цели пред него бяха класиране на европейско първенство.

Сърбинът започна оптимистично престоя си начело на "лъвовете" с победа 5:1 над Гибралтар, успех 1:0 в Северна Македония и нова победа 2:0 в Кипър. След това извъртяхме 0:0 с Люксембург в контрола преди да дойдат двете поражения в сегашните квалификации.

Четете още

Бербатов призова за оставки в БФС

Бербатов призова за оставки в БФС

Кръстаич да ходи да си вари крушовата ракия, избухна Мишо Мадански

Кръстаич да ходи да си вари крушовата ракия, избухна Мишо Мадански

Реклама
Реклама
Реклама