Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14140117 www.bgdnes.bg

Бивш шеф на "Герена": Битката е за акциите на "Левски"

Апетитът към акциите на ПФК "Левски" АД, които Константин Папазов трябваше, но не получи, е в основата на раздорите на "Герена", коментира пред "България Днес" човек, заемал висок пост в клуба.

"Синьото" ръководство планира да пусне в обръщение 10% от 30-те акции, които Наско Сираков беше обещал да даде на Тити Папазов. Впоследствие това не се случи. Сега Сираков улеснява кандидатите да си купят акции, като им джиросва ценни книжа на клуба. На предстоящото Общо събрание трябва да се реши по какъв начин ще бъдат продавани акции и за желаното увеличаване на уставния капитал. Част от организираните привърженици са амбицирани да ги придобият и да имат директно влияние върху взиманите решения, включително търговските, обясни нашият източник.

Реклама

В събота по инициатива на Националния клуб на привържениците се проведе среща на стадион "Георги Аспарухов", на която присъстваха и изпълнителният директор Иво Ивков, треньорът Станимир Стоилов и Даниел Боримиров, но самият Наско Сираков не се появи. След срещата Ивков призна, че все още има сериозни различия с мажоритарния собственик.

"Дано да има път за обединение - каза Ивков. - Интерпретирам като "червен картон" думите на Сираков, че който не може да работи с него, си тръгва. Продължавам да имам сериозни различия с него за много съществени неща. Не казвам, че не мога да работя с Наско. Предстои да видим дали противоречията могат да бъдат изгладени".

От НКП декларираха, че са се обединили около тезата, че корпоративният модел на управление, особено когато управляваща корпорация е външна за "Левски", е неприемлив. "Заявяваме категоричната си подкрепа за пътя, поет от Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Евентуална смяна на когото и да е от двамата силно ще ни разтревожи", написаха от сдружението.

Четете още

Наско Сираков: На есен ще правим втора кампания за НАП

Наско Сираков: На есен ще правим втора кампания за НАП

Тити Папазов дава 7600 баскетболни лева на НАП

Тити Папазов дава 7600 баскетболни лева на НАП

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама