Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14150299 www.bgdnes.bg

Легендата Божил Колев преди битката за Купата:  Тренирайте дузпи!

Ударите от бялата точка не са лотария, печели по-подготвеният, категоричен е големият майстор

Легендата на ЦСКА и "Черно море" Божил Колев ще има емоционална вечер днес, когато двата отбора, за които е давал сърце и душа, излизат в четвъртфинална битка за Купата на България. Двубоят на "Българска армия" е от 20 ч. и ще бъде излъчван директно по "Диема спорт".

Реклама

"Признавам, че ще бъда раздвоен - казва Божил Колев. - ЦСКА ще има предимството да играе на собствен терен, това винаги е важно. И двата отбора се представят стабилно, очаквам равностоен мач." Победителят ще бъде определен в една среща и ще се класира за полуфинал за Купата на България. При равенство в редовното време и продълженията следват дузпи. Именно Божил Колев е един от най-големите майстори на наказателни удари от бялата точка в историята на родния футбол. "Нямам пропусната дузпа в България, но за това си има причина - разкрива славният ветеран. - След всяка тренировка оставах заедно с вратаря и изпълнявах 30-40 дузпи. Така се подобряват техниката на изпълнение, засилката, ударът по топката. Всеки един елемент е от значение. Дузпите не са просто лотария. Футболистите трябва да ги тренират, ако искат да придобият необходимата увереност, когато във важен момент трябва да застанат зад бялата точка."

Старши треньорът на "Черно море" Илиан Илиев определи група от 20 футболисти за гостуването на ЦСКА-София. В нея за първи път попада бразилецът Мишаел Алвес, който вече е с права в БФС и може да играе срещу "червените". След наказание се завръща Васил Панайотов, но заради контузии двубоя пропускат Николай Златев, Ангел Ангелов и Едгар Пашеко. Очакванията са, че основните заплахи за вратата на "Черно море" ще идват от централния нападател на "червените" Дюкенс Назон. Варненци са готови и да упражнят преса във вторите 30 метра на терена, с която да опитват да отнемат топката от съперника далеч пред своята врата, прогнозира "Гонг". Това е част от плана Назон да бъде изолиран, а гостите няма да бъдат недоволни, ако успеят да докарат мача до продължения и дузпи.

Четете още

Йомов пред окачване на бутонките

Йомов пред окачване на бутонките

Георги Йомов гори с допинг за четири години!

Георги Йомов гори с допинг за четири години!

ЦСКА-София с втори национал

ЦСКА-София с втори национал

ЦСКА: Христо Стоичков остава акционер в клуба

ЦСКА: Христо Стоичков остава акционер в клуба

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама