Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14160174 www.bgdnes.bg

Нова драма в "Левски": Мудни бранители тормозят Мъри

Димитров и Ван дер Каап на мушката на треньора

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов е крайно недоволен от състоянието на двама от защитниците. Това са централните бранители Кристиян Димитров и Келиан ван дер Каап.

Бившият национал и нидерландецът са резерви от началото на пролетния дял на първенството. Вместо тях Мъри залага на доказаната двойка в центъра на отбраната Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг. Вторият обаче натрупа жълти картони и е наказан за предстоящия мач с "Локомотив" (Сф) от Първа лига.

Реклама

Така треньорът трябва да избере един измежду Димитров и Ван дер Каап за партньор на Кордоба. Двамата са на мушката на Стоилов заради лошата си кондиция. В контролата с "Ботев" (Вр) те бяха мудни и на моменти неориентирани. Все пак с по-големи шансове за титуляр бе българинът. Той получи травма на тренировка и заради нея не игра в контролата с "Марица" (1:2). Контузията не е сериозна и според лекарския щаб Димитров ще е на линия за двубоя с "Локо" на "Герена".

За разлика от бранителите, Стоилов е изключително доволен от двама от юношите, които тренират с първия състав. Похвали от него получиха Антоан Стоянов и Дейвид Михалев.

"Ще попадат със сигурност в групата, може и в мачове да играят", заяви Мъри.

Междувременно двама от най-известните фенове на "Левски" Иван и Андрей взеха отношение по драмите в клуба. Те коментираха най-вече желанието на група ултраси да се сдобият с акциите. Тв водещите и продуценти говориха в SportCast с Деян и Иван.

"Левски" трябва да се управлява като всеки успешен бизнес - заяви Андрей. - Без никаква емоция. Феновете сме фенове, за да си купуваме фланелки и билети. Дано не се налага да правим отново и акции. Но не и да взимаме решенията за бъдещето на клуба."

По-запаленият футболен фанатик от двамата безспорно е Иван.

"90% от феновете на "Левски" не искат да управляват. Те са нормални като теб и мен. Но има едни 10%, които са по-шумните и те дават вид, че искат това. Напоследък в България по-шумните групи, не само във футбола и политиката, дават грешно мнение, че са мнозинство, защото обикновените хора нямат достъп до определени среди. "Левски" и феновете са вечните неща. Лагерите в администрацията и проблемите с НАП са неща, които минават и заминават. В рамките на 1-2-3-5 или 7 години ще отминат...", заяви Иван.

Четете още

Мъри Стоилов хвали младоци

Мъри Стоилов хвали младоци

Бивш шеф на "Герена": Битката е за акциите на "Левски"

Бивш шеф на "Герена": Битката е за акциите на "Левски"

Наско Сираков: На есен ще правим втора кампания за НАП

Наско Сираков: На есен ще правим втора кампания за НАП

Тити Папазов дава 7600 баскетболни лева на НАП

Тити Папазов дава 7600 баскетболни лева на НАП

Реклама
Реклама
Реклама