Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14251030 www.bgdnes.bg

Съдбата на Саша Илич в ЦСКА под въпрос, ето от какво зависи бъдещето на сърбина

Треньорът може да си тръгне, ако не успее да донесе титлата на "Армията"

"Кой знае? В нашата работа никога не знаеш какво ще донесе утрешният ден..."

С тези думи треньорът на ЦСКА-София Саша Илич отговаря на въпрос на сръбското издание "Журнал" какво е бъдещето му на "Българска армия". Според информацията на "България Днес", специалистът ще остане със сигурност начело на отбора от Борисовата градина само ако успее да спечели шампионската титла. При положение, че "Лудогорец" завоюва за 12-ти пореден път трофея, то тогава бъдещето на Саша Илич може и да не е свързано с ЦСКА-София. "Червените" нямат никакъв друг шанс за трофей през този сезон, след като отпаднаха от турнира за Купата на България.

Подписах договор с ЦСКА

за два сезона - коментира Илич. - Уговорката е да се опитаме да издигнем клуба на по-високо ниво. Към края сме на първия сезон. Ще видим как ще са нещата в края на кампанията."

Реклама

Сръбският треньор говори и за най-важните битки в борбата за титлата до края на първенството. "До финала на първата част от шампионата имаме пет мача, а след това ще играем още пет двубоя в плейофите - казва Илич. - В 28-ия кръг ни гостува "Лудогорец" и от този мач много ще зависи плейофът. За нас е важно да останем на първо място. В такъв случай ще приемем "Лудогорец" и в плейофите. Ние сами може да увеличим шансовете си да спечелим титлата. Ще ги използваме, ако сме отбор от шампионски калибър."

Илич отговаря и на въпрос за ролята на Христо Стоичков в клуба

"Всичко спира, когато се появи Христо Стоичков - казва треньорът на ЦСКА-София. - Той е най-голямото име в българския футбол. Живее в Маями, така че рядко е в София. Срещнахме се два пъти. Говорихме за футбол дълго време. Историите с него са фантастични. Стоичков дойде на една тренировка и разговаря дълго с целия отбор. Не се меси в работата на клуба, но следи всичко и знае всичко."

Четете още

Стоичков каза какво яйце се боядисва първо!

Стоичков каза какво яйце се боядисва първо!

Мила Робърт: Не всичко е "Левски" или ЦСКА

Мила Робърт: Не всичко е "Левски" или ЦСКА

Мъри и Ивков при Шолак зад гърба на Наско

Мъри и Ивков при Шолак зад гърба на Наско

"Левски" търси треньор в Испания

"Левски" търси треньор в Испания

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама