Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14214126 www.bgdnes.bg

"Левски" търси треньор в Испания

Специалист от Испания може да е новият треньор на "Левски". "Сините" са в процес на търсене на наставник след напускането на Станимир Стоилов.

Ръководството и мажоритарният собственик Наско Сираков няма да бързат с назначаването му. Ще направят сондажи и обсъждания, преди да изберат наследника на Мъри. Може да се изчака и до лятото. Тежката дума ще има Сираков.

Реклама

Сред вариантите е и преговори със специалист от Ла Лига. Генералният спонсор на "Левски" има сериозни контакти в испанския футбол. Чрез тях може да помогнат за намирането на нов треньор от Иберийския полуостров.

Много трудно следващият наставник ще е българин. Единствените споменавани имена в тази насока са на Станислав Генчев и Илия Груев. Първият има договор с "Локо" (Сф), а вторият досега е работил само в Германия.

В Словения спрягат две доста интересни имена за следващ треньор на "Левски". Това са бившите наставници на "сините" Славиша Стоянович и Славиша Йоканович, твърди "Nogomania". Първият вече обяви пред "България днес", че трудно би се върнал. Той е обиден от начина, по който бе уволнен от Наско Сираков преди две години.

Стоянович води "сините" два пъти досега. Първият през сезон 2018/2019, а след това отново през 2020/2021.

"Освен Стоянович кандидат за Левски е и сръбският треньор Славиша Йоканович, който в момента работи в Русия", обяви изданието.

Той със сигурност би бил по-скъп избор, тъй като е с доста по-богата визитка. До момента е работил в "Уотфорд", "Макаби" (Тел Авив), "Фулъм", ЮАл-Гарафа", "Шефилд Юнайтед" и в момента в "Динамо" (Москва). Подобно на Стоянович и той бе начело на "Левски" в миналото.

Реклама

Докато бъде избран постоянен треньор, "сините" ще бъдат водени от Елин Топузаков. Наставникът на дублиращия отбор ще изведе тима и в дербито с ЦСКА-София в понеделник. След напускането на почти целия щаб на Стоилов на бившия капитан ще помагат млади специалисти. Единият от тях е от най-прогресиращите млади фитнес треньори - Григор Гутев. Той е брат на футболната съдийка Християна Гутева. Работи към школата на "Левски". Гутев има докторска научна степен и е преподавател в НСА. Същото важи за Данаил Иванов, който също става асистент на Топузаков. Иванов е треньор на формацията на "Левски" до 17 години.

В щаба влиза и единственият от помощниците на Станимир Стоилов, който не подаде оставка с останалите си колеги. Това е треньорът на вратарите Божидар Митрев. Бившият страж през есента работеше с Топчо във втория отбор на "Левски".

Четете още

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Мъри се връща в Хасково в къща мечта

Мъри се връща в Хасково в къща мечта

Илиана изригна: Наско не ходи с охрана!

Илиана изригна: Наско не ходи с охрана!

ВОЙНА в "Левски"! Любо Младежа нарече Илиана и Наско "гнусни"

ВОЙНА в "Левски"! Любо Младежа нарече Илиана и Наско "гнусни"

Реклама
Реклама
Реклама