Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14329633 www.bgdnes.bg

Малките "орли" мъстят на "Рома"

Малките "орлета" от отбора до 13 г. на "Лудогорец" с треньори Дилян Георгиев и Митко Стойков ще се опитат днес да отмъстят на връстниците си от "Рома" на техен терен за отпадането на батковците си от възпитаниците на Жозе Моуриньо в Лига Европа през 2022 г. Шампионите на България загубиха на 3 ноември миналата година с 1:3 на препълнения "Олимпико", но не без помощта на съдията Никола Дабанович, който в рамките на 10 минути отсъди две много спорни дузпи за домакините.

Сега академията на "Лудогорец" може да вземе малък реванш. За втора поредна година "орлетата" ще участват на изключително престижния турнир на италианския остров Сардиния. Надпреварата е под егидата на ФИФА, като в нея всяка година участват представители на водещите европейски отбори. При първото си участие през 2022 г. децата на "Лудогорец", водени от Милен Маринов, играха с връстниците си от "Ливърпул", представиха се достойно, излязоха от групата и играха на 1/16 финалите.

Реклама

Сайтът на световната футболна централа информира, че в тазгодишното издание на проявата ще участват 40 отбора, сред които "Аякс", ПСЖ, "Кристъл Палас", "Рома", "Интер", "Наполи", "Лацио" и още много други именити съперници. Участниците са разпределени в 10 групи по четири отбора, като като класиралите се на първите две места продължават в следваща фаза на елиминации, като към тях се включват и шестте трети с най-добри показатели в групите. Малките "орлета" са в група с "Рома" и два местни състава. Първият им двубой е в петък с римските "вълчета". Мачовете ще се играят на терени около град Олбие, който ще бъде домакин на финалната фаза на проявата.

Освен "Лудогорец" от българска страна за участие в турнира са поканени още и представителите на ЦСКА 1948. Двата български отбора ще летят заедно с чартърен полет в четвъртък от Варна, а в петък са първите им двубои на италианска земя.

Това е вторият международен турнир за децата на "Лудогорец". Преди два месеца "орлетата" играха пред погледа на Императора Фатих Терим на стадиона на "Касъмпаша" "Реджеп Тайп Ердоган" в Истанбул. Нашите момчета станаха трети в крайното класиране. По всяка вероятност до края на годината тези деца ще участват на прояви в Северна Македония и Румъния.

Това дава отговор на въпроса: Защо най-работещата футболна академия у нас, тази на "Лудогорец", е мечта и притегателна сила за всички подрастващи в България.

Четете още

Ивайло Петев започва нов проект в "Лудогорец"

Ивайло Петев започва нов проект в "Лудогорец"

Гаджето на Неделев пита: Да си режа ли косата?

Гаджето на Неделев пита: Да си режа ли косата?

Фози напуска "Лудогорец"

Фози напуска "Лудогорец"

Легендата Паро Никодимов: Отсъствието на Недялков не трябва да е фатално

Легендата Паро Никодимов: Отсъствието на Недялков не трябва да е фатално

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама