Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14354921 www.bgdnes.bg

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Разградчани искали да спечелят служебно, смята Иван Турицов

Клетви, псувни и дори смъртни заплахи отнесе звездата на "Лудогорец" Кирил Десподов след победата над ЦСКА с 1:0 на "Армията". Още по време на мача здравето на доскорошния любимец на "червените" фенове бе сериозно застрашено. Близо 20 000 фенове създадоха адска атмосфера за гостите от Разград, като в средата на второто полувреме при изпълнение на корнер към Десподов полетяха всевъзможни предмети.

Бившият футболист на ЦСКА се оплака на рефера Георги Кабаков, който прекрати мача за близо 20 минути. Веднага след подновяването на играта Тиаго вкара победния гол за "Лудогорец" при единствения точен удар на гостите във вратата. От своя страна "червените" имаха три чисти положения, но късметът този път им обърна гръб. След мача Десподов получи десетки заплашителни съобщения от фенове на ЦСКА, повечето от които не могат да бъдат цитирани. Според някои Десподов сам е провокирал ултрасите с цел да бъде ударен с някой предмет и отборът му да спечели служебно мача. 

Реклама

"Видяхте какво се случи, нямаше как да изпълня корнера - каза звездата след мача. - Запалките и стотинките мога да ги приема, но имаше и камъни и не беше окей да изпълнявам корнер. Отидох, говорих с Кабаков, върнах се да изпълнявам, не стана и той просто каза да се прибираме. Така е преценил съдията, не сме се крили, влязохме и след 10 минути излязоха да играем. Благодаря на тези момчета, които бяха отвън и ги укротиха тези фенове. Всичко приемам - обиди, скандирания, но да хвърляш камъни - това вече минава към друг спорт. Казвал съм го много пъти, мен не ме плаши или демотивира, ако ме плюят или псуват, аз излизам и играя моята игра, не отговарям на никого, не провокирам никого. Гледам да си завърша мача."

Защитникът на ЦСКА Иван Турицов недоумяваше защо мачът бе прекратен за толкова дълго време. Все пак единственият българин в титулярния състав на "червените" призна, че не това е причината за загубата. "Не искам прекъсването да бъде причината, но за мен е много странно решение - заяви Турицов. - Нямам проблем с никого, поздравявам отбора на "Лудогорец", но за мен това беше нелогично и нестандартно. Те искаха да прекратят мача. Виждал съм такива неща, това е нормално за балканските държави. Ние не знаехме какво се случва. Явно искаха да се прекрати този мач и да спечелят служебно, нямам представа."

Четете още

Вижте лудата радост на "Лудогорец" в съблекалнята на "Армията" (ВИДЕО)

Вижте лудата радост на "Лудогорец" в съблекалнята на "Армията" (ВИДЕО)

Десподов финансира отличник

Десподов финансира отличник

Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата
Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата

Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата

Ивайло Андонов:
Десподов има качества за лидер

Ивайло Андонов: Десподов има качества за лидер

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама