Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14054802 www.bgdnes.bg

Ивайло Андонов: Десподов има качества за лидер

Кирил Десподов има качествата да е лидер на националния ни отбор по футбол и това би трябвало да се види още в първите мачове. Това заявява пред "България Днес" бившият ни национал и част от Пеневата чета Ивайло Андонов, от чиято школа тръгва нападателят на "Лудогорец".

"Лъвовете", водени от Младен Кръстаич, започват евроквалификациите с мачове срещу състава на Черна гора в петък от 19,00 ч. на стадиона в Разград, а след това гостуват на Унгария в понеделник от 21,45 ч.

Реклама

Десподов е капитан на отбора ни и негов лидер в момента. Според Андонов именно той трябва да е в тази роля, тъй като е един от най-опитните футболисти и е играл в западни отбори, което освен самочувствие му дава и опит. "За отбора ни и за Кръстаич това е едно ново начало - казва Андонов. - Да, вече се играха контроли, но сега започват истинските мачове."

Според бившия играч на ЦСКА повиквателните за млади и неутвърдени футболисти може да са само плюс. "Отстрани ни изглежда, че новият селекционер прави големи "въртележки" в състава и вика малко познати имена, но това може и да не е съвсем така. Първо, за да ги вземе, Кръстаич явно ги е наблюдавал не в един мач и е уверен в качествата им. А и това е начин тези млади момчета, някои от които са в чужди клубове, да наберат самочувствие. Сърбинът си подбира играчи, които са подходящи за стила, който иска да наложи. На голяма част от тях треньорът ще разчита и за в бъдеще, явно. И да, това е пътят явно. От дълго време не сме се класирали за нищо, много треньори се изредиха, а Кръстаич има виждане за доста време напред. Много е важно, че той не е българин и няма обременености от клубовете ни, нито зависимости от другаде. А е сърбин, така че познава манталитета ни и футбола ни като цяло", казва още Андонов.

Четете още

Валери Божинов зове националите: Дайте сърце и душа за България!

Валери Божинов зове националите: Дайте сърце и душа за България!

Сръбско светило в щаба на "лъвовете"

Сръбско светило в щаба на "лъвовете"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама