Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14537234 www.bgdnes.bg

Изгониха Тодор Янчев от ЦСКА 1948

Тодор Янчев вече не е треньор на ЦСКА 1948.

Младият наставник бе принуден да си тръгне след загубата от "Лудогорец" с 1:3 във финала за Купата на България. Ден след мача Янчев хвърли оставка, която веднага бе приета от ръководството. Така бившият капитан на ЦСКА стана поредният треньор, който си тръгва след само няколко месеца начело на отбора от село Бистрица.

Янчев не срещна подкрепа от оперативния директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов, с когото изкара дълги години заедно на "Армията". Още след загубата във финала Стойчо изрази недоволството си от липсата на характер в отбора и призна за напрежение. От думите му стана ясно, че напускането на Янчев е само въпрос на време.

Реклама

"Първото полувреме загубихме цели 45 минути - коментира Младенов. - След смените се върнахме в мача, но накрая всичко беше толкова стихийно. Трябваше по-голям характер да покажем, повече единоборства да спечелим. Трябваше по-агресивни да бъдем, защото "Лудогорец", когато им дадеш пространства, са опасни и силни. Това беше ключовото. Нищо от никого не зависи. Нормално е, когато няма резултати, да има напрежение, надявам се, ако има такова, да го успокоим. Предстоят ни важни мачове. Надявам се сега в неделя да постигнем положителен резултат и да има хепиенд. Ние, ако не се класираме за Европа, ще е голям провал."

Сред най-разочарованите бе звездата на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, за когото това беше първи финал в кариерата. "Не съм добре, съжалявам, че загубихме - каза Чочев. - Искам да поздравя "Лудогорец", който ни надигра и заслужено спечели купата. Може би не ни достигна опит, те имат голям опит. Да се надяваме догодина пак да сме на финал и да го изиграем по-умно."

До края на първенството ЦСКА 1948 ще бъде воден от треньора на дубъла Атанас Рибарски, а за следващия сезон отново ще бъде търсен нов наставник. Отборът от Бистрица води битка за третото място с "Левски" и има 3 точки преднина пред "сините".

Четете още

ЦСКА 1948 се закани: Готови сме за европейската сцена!

ЦСКА 1948 се закани: Готови сме за европейската сцена!

Тодор Янчев: Уважавам "Левски", но ние си търсим нашето в този мач

Тодор Янчев: Уважавам "Левски", но ние си търсим нашето в този мач

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама