Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14546689 www.bgdnes.bg

35 бона за Саво Милошевич в "Левски"

Милошевич подписва за две години

Почти сигурният нов треньор на "Левски" Саво Милошевич ще струва около 35 000 лв. (17 000 евро) на месец. Това е заплатата, която сърбинът ще получава на "Герена", научи "България Днес". Договорът му ще е за 2 години.

Бившият нападател на "плавите" е предпочетен от ръководството на "сините" именно по финансови причини. Другият вариант, Миодраг Божович, е искал доста по-високо месечно възнаграждение. Но и той е бил под сумата, която доскорошният треньор на "Левски" Станимир Стоилов трябваше да взима след последната актуализация на договора му. Мъри поднови контракта си малко преди да напусне. Заплатата в него беше за около 60 000 лв. на месец.

Реклама

Милошевич пристигна в България в четвъртък привечер. Специалистът води заключителни преговори с ръководството на "сините". Още същия ден се е срещнал с шефовете на клуба в столичен хотел. Вчера преговорите продължиха. Освен това бившият нападател посети "Герена", за да разгледа базата на клуба. Бе очакван и на снощния мач с "Черно море". Двубоят бе решителен за "Левски" в битката за евроквота.

Милошевич ще поеме "Левски" от новия сезон. Желанието му е да доведе със себе си трима помощници. До края на сезона начело на тима остава Елин Топузаков. Бившият капитан ще бъде на "Герена" и след това. Вариантите за бъдещето му са два - да стане помощник на новия треньор или шеф на школата.

"Важно е да си свърша работата. Моето бъдеще не е толкова важно. Важно е отборът да постигне целта си - класиране за Европа. Важно е откъм финансите на клуба. Ще говорим с ръководството, но нека свършим работата в екстремната ситуация след напускането на Станимир Стоилов. След това с ръководството ще вземем решение", заяви Топузаков.

За последно Милошевич е работил като треньор през октомври 2021 г., когато напуска "Олимпия" (Любляна) след по-малко от 20 мача начело на тима. Преди това води "Партизан". По същото време в тима като футболист се подвизава настоящият наставник на ЦСКА-София Саша Илич.

Четете още

Плейбой става треньор на "Левски"

Плейбой става треньор на "Левски"

Сираков избегна ултрасите
Разцеплението на "Герена" лъсна пред Могилката

Сираков избегна ултрасите Разцеплението на "Герена" лъсна пред Могилката

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама