Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14574176 www.bgdnes.bg

Любо, Бала и Херо си тръгват при изпадане

Пенев с най-голям шанс да оцелее в елита с "Хебър"

Троен възел между отборите на Любослав Пенев, Красимир Балъков и Димитър Димитров ще остави двама от тях без работа след края на сезона. "Хебър", "Септември" (Сф) и "Спартак" (Вн) водят ожесточена битка за оцеляването си в родната Първа лига. Само един от тях обаче ще има възможност да се спаси, а два ще изпаднат директно. Със сигурност опитните специалисти ще напуснат клубовете си, ако не успеят да ги задържат в елита. 

Пенев пое "Хебър" през март след уволнението на Владо Манчев и взе някои ключови точки в битката за оцеляване. Балъков бе взет на пожар от "Септември" в началото на май да смени Светослав Петров за последните кръгове с единствената цел - оставане в Първа лига. Димитър Димитров-Херо пък е начело на "Спартак" от началото на 2023 година, но тимът му е закотвен на дъното. 

Реклама

Към момента "Хебър" е с най-добри шансове да се добере до баража за оцеляване с тим от Втора лига или дори до спасителното 13-о място. Тимът на Любослав Пенев гостува днес на вече спасилия се "Ботев" във Враца, а след това приема "Берое". "Спартак" (Варна) и "Септември" пък се изправят един срещу друг в директна битка на "Коритото" от 19 часа. В последния кръг на 5 юни тимът на Херо гостува на "Пирин" в Благоевград, а отборът на Балъков приема "Септември". 

По информация на "България Днес" от източници в Пазарджик договорът на Любослав Пенев с "Хебър" ще бъде удължен и за следващия сезон, ако той остави тима в елита. Настоящият контракт на специалиста е само до края на сезона. Той се договори с кмета на Пазарджик Тодор Попов за обща сума от 25 000 лева на месец за него и помощниците му. За Любо е обещан и специален бонус при запазване на елитния статут на "Хебър".

Реклама

Четете още

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Красимир Балъков гласува в картонена кутия в Кипър

Красимир Балъков гласува в картонена кутия в Кипър

Реклама
Реклама
Реклама