Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14574176 www.bgdnes.bg

Любо, Бала и Херо си тръгват при изпадане

Пенев с най-голям шанс да оцелее в елита с "Хебър"

Троен възел между отборите на Любослав Пенев, Красимир Балъков и Димитър Димитров ще остави двама от тях без работа след края на сезона. "Хебър", "Септември" (Сф) и "Спартак" (Вн) водят ожесточена битка за оцеляването си в родната Първа лига. Само един от тях обаче ще има възможност да се спаси, а два ще изпаднат директно. Със сигурност опитните специалисти ще напуснат клубовете си, ако не успеят да ги задържат в елита. 

Пенев пое "Хебър" през март след уволнението на Владо Манчев и взе някои ключови точки в битката за оцеляване. Балъков бе взет на пожар от "Септември" в началото на май да смени Светослав Петров за последните кръгове с единствената цел - оставане в Първа лига. Димитър Димитров-Херо пък е начело на "Спартак" от началото на 2023 година, но тимът му е закотвен на дъното. 

Реклама

Към момента "Хебър" е с най-добри шансове да се добере до баража за оцеляване с тим от Втора лига или дори до спасителното 13-о място. Тимът на Любослав Пенев гостува днес на вече спасилия се "Ботев" във Враца, а след това приема "Берое". "Спартак" (Варна) и "Септември" пък се изправят един срещу друг в директна битка на "Коритото" от 19 часа. В последния кръг на 5 юни тимът на Херо гостува на "Пирин" в Благоевград, а отборът на Балъков приема "Септември". 

По информация на "България Днес" от източници в Пазарджик договорът на Любослав Пенев с "Хебър" ще бъде удължен и за следващия сезон, ако той остави тима в елита. Настоящият контракт на специалиста е само до края на сезона. Той се договори с кмета на Пазарджик Тодор Попов за обща сума от 25 000 лева на месец за него и помощниците му. За Любо е обещан и специален бонус при запазване на елитния статут на "Хебър".

Четете още

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Красимир Балъков гласува в картонена кутия в Кипър

Красимир Балъков гласува в картонена кутия в Кипър

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама