Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14780467 www.bgdnes.bg

Саша Илич изолиран от селекцията в ЦСКА

Треньорът избира само постовете на новите попълнения

Треньорът Саша Илич е почти безгласна буква в селекцията на ЦСКА. Новите играчи са подбрани от ръководството, а сърбинът е длъжен да се съобразява с техния избор. До този момент "червените" привлякоха гамбийския защитник Сейни Санянг и уредиха еквадореца Майкъл Естрада, но и двамата не идват по настояване на Илич. В отбора дойде и вратарят Марин Орлинов, но младокът ще е трети избор.

Самият треньор призна с половин уста, че е изолиран от лятната селекцията. Въпреки това сърбинът не се оплаква и е доволен от настоящия състав. Все пак Илич обсъжда с ръководството от какви футболисти има нужда.

Реклама

"За мен най-важното е да дойдат играчи, които са качествени. Говорихме само за позициите на футболистите, които са ни нужни", каза Илич.

През това лято ЦСКА няма да взима играчи на килограм, а ще се търсят няколко класни попълнения. За повечето от тях се очаква да се платят трансферни суми за разлика от предишни години, когато се привличаха почти само свободни агенти. По селекцията на "червените" отново работи Стойчо Стоилов, който формално бе отстранен от клуба заради недоволство на феновете към него. Решаваща дума има Данаил Ганчев, който е силният човек в управлението на клуба. През миналото лято двама играчи подписаха по настояване на Илич - неговият сънародник Лазар Туфегджич и нападателят Дауда Бамба. Сърбинът имаше само отделни проблясъци, докато Бамба бе контузен почти през целия сезон и в крайна сметка бе освободен.

През годините неведнъж треньорите на "Армията" са признавали, че не участват в селекцията. Най-голям вой нададе Стойчо Младенов, който нападна ръководството. "Най-активният човек в селекцията трябва да е треньорът, а при нас не е така. На мен не ми е дадено правото да селектирам и менажирам", каза Младенов при последния си престой на "Армията".

Четете още

ЦСКА се заканва за титла и купа

ЦСКА се заканва за титла и купа

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама