Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14787780 www.bgdnes.bg

Валери Божинов: Стоичков ме накара да се обръсна нула номер

Бившият национал Валери Божинов си припомни за уникална случка с Христо Стоичков.

"Имал съм много треньори, всички са били важни и съм научил много. Любим, който винаги съм уважавал и ценял, това е Христо Стоичков. Той беше на националния отбор, за малко да се класираме на световно първенство. Той ми беше като баща, от гледна точка, че много ми беше помагал. Беше дошъл на крака да ме вземе в "Барселона". Тогава реших да остана лоялен към италианците. Ако върнеш лентата назад и сега ти се обадят "Барселона" и дойде Христо Стоичков, със сигурност ще погледнеш по друг начин на нещата", сподели Божинов пред Гала в предаването "На кафе" по Нова телевизия. 

"Няма да забравя след европейското, Стоичков обявява състава за националния отбор, а аз се връщам от Италия и се бях боядисал в русо. Каза ми, че имам точно 10 минути да се подстрижа нула номер. Отидох и ме подстригаха веднага", припомни си бившият нападател. 

Реклама

"Още миналата година ноември месец записах в Италия курс за спортен директор, завършихме го. Сега трябва да се дипломираме. След като приключи моята футболна кариера, реших да запиша треньорски курс. Интересно ми е, тепърва съм подал документи. Изисква време. Не е лесно, със сигурност е интересно. Не знам дали ще стана спортен директор или треньор, но след цял живот във футбола, ако искаш да останеш, трябва да имаш поне някакво образование", сподели Божинов. 

"Има основни неща, които тепърва учиш. Специално във футбола трябва да прилагаш ежедневно нови неща. Трябва да си и добър психолог. Не е лесно, но искам да благодаря на "Левски" за възможността да карам стажа, който ще бъде една година."

Четете още

Божинов седна на скамейката на "Левски"

Божинов седна на скамейката на "Левски"

"Левски" ПЕСТЕЛИВ с миниселекция

"Левски" ПЕСТЕЛИВ с миниселекция

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама