Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14755121 www.bgdnes.bg

"Левски" ПЕСТЕЛИВ с миниселекция

"Левски" ще е изключително пестелив това лято. "Сините" не смятат да привличат повече от един нов играч за следващия сезон.

Причините са две. Първата е финансовото положение на клуба, заради което разходите за покупка на футболисти са сведени до минимум. Втората е, че новият треньор Николай Костов е доволен от наличния потенциал на отбора. Предстои специалистът и ръководството да решат на кой пост е важно да се подсили тимът. Трябва да се избира измежду нов халф или нападател.

Реклама

В полузащитата остана дупка след напускането на Филип Кръстев. Неговата позиция обаче може да бъде поверена на младия Асен Митков, който показа изключително израстване в последните месеци.

Заради задаващата се нова операция на Билал Бари "сините" ще умуват дали да вземат нов нападател. В момента на поста имат само голмайстора Рикардиньо. Мароканцът трудно ще се завърне до края на годината. Затова именно на неговата позиция е по-вероятно да бъде взет нов играч, за да има алтернатива на бразилеца. Още повече че "Левски" има договорка с халфа Георги Миланов. Един от любимците на феновете ще се върне на "Герена", ако не успее да си намери отбор в чужбина. В момента той е свободен агент.

Други нови играчи може да акостират на "Герена" само при едно условие - продажбата на някой от настоящите футболисти. Сериозен интерес има към Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Уелтън. От клуба са готови да се разделят с максимум двама. Сред тях да е един измежду централните защитници Кордоба и Сундберг.

Роналдо поднови тренировки, след като пропусна последните мачове от сезона заради травма. Нападателят не взе участие и в първите два дни от подготовката. Включи се вчера. Бразилецът се готвеше отделно от основната група, като заложи само на бегови упражнения.

Бившият футболист на "Левски" Валери Божинов изгледа заниманието на отбора. Той беше по екип на столичани. Божинов ще кара едномесечен треньорски курс на "Герена".

"Левски" ще изиграе още една контрола по време на подготовката си. Мачът ще е с "Пирин" (Бл). Двубоят ще е в неделя от 18,00 ч. на "Герена".

Реклама

В същото време собственикът на "сините" Наско Сираков опроверга, че преговаря със собственика на "Галатасарай" за акциите на клуба.

"Левскари, появилите се информации, че се водят преговори с турски бизнесмен за смяна на собствеността на ПФК "Левски", категорично не отговарят на истината", обяви Сираков.

Четете още

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Цунами избра Слънчака пред Копакабана

Цунами избра Слънчака пред Копакабана

Реклама
Реклама
Реклама