Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14974965 www.bgdnes.bg

Бившата звезда на "червените" Флорентин Петре: Не знам в кое ЦСКА съм играл!

Бившата звезда на "червените" Флорентин Петре не знае в кое ЦСКА е играл! Румънецът изкара два периода на "Армията", като през 2008 г. спечели шампионската титла и бе избран за най-добър играч в първенството. Петре даде любопитно интервю за gsp.ro преди мачовете на ЦСКА-София със "Сепси" и на ЦСКА 1948 с ФКСБ. Все пак Петре клони към 1948, тъй като негов близък приятел напоследък е изпълнителният директор на тима от Бистрица Добрин Гьонов, който го убеждава, че този отбор е истинският ЦСКА. Румънецът явно не е наясно, че ЦСКА-София е официалният спортен наследник на фалиралия клуб и притежава емблемата и стадиона на "червените".

"Онзи ден някой ми се обади да говорим на тази тема - коментира Петре. - И там ситуацията е сложна. Уважавам и двата отбора, защото имат привърженици. И в двата клуба имам приятели, бивши колеги, бивши ръководители, с които съм играл. Доколкото знам, съм играл за това ЦСКА, което сега игра с ФКСБ. Имаше и пълна неяснота кой държи рекордите, цветове и т.н. Като при нас е. Дори не знаеш кого да обичаш повече. Все пак ЦСКА си е ЦСКА, "Стяуа" е ФКСБ! Дори не знаеш как да се изразиш, защото, ако кажеш, че едните са истински, другите ти скачат на главата. Имам приятели навсякъде, но играх за ЦСКА. Честно казано, не искам да разстройвам никого."

Реклама

Румънецът не изключва варианта и двата отбора от родината му да отпаднат от българските тимове в Лигата на конференциите.

"Според мен шансовете са равни - казва Петре. - Не мога да кажа, че ФКСБ е големият фаворит за мача с ЦСКА 1948. Технически директор е Стойчо Младенов, който е бившият ми треньор в ЦСКА. Имам и двама-трима бивши колеги, които са там. Събран е солиден екип. В ЦСКА-София дават милиони за играчи, кой в Румъния може да си го позволи. Ясно е, че за "Сепси" е минус, че се изправят срещу много добър отбор с много добри играчи. С изключително мощен шеф от България, който може да привлече почти всеки играч, когото пожелае. Нивото на игра ще бъде много по-високо, отколкото бихме очаквали."

Четете още

ЦСКА 1948 обяви голяма цел:
Искаме шампионската титла!

ЦСКА 1948 обяви голяма цел: Искаме шампионската титла!

Флорентин Петре: Мога да направя ЦСКА шампион!
Флорентин Петре: Мога да направя ЦСКА шампион!

Флорентин Петре: Мога да направя ЦСКА шампион!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама