Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14975277 www.bgdnes.bg

Сонко Сундберг се сбогува с "Левски"

Сонко Сундберг се сбогува в "Левски" и отива в "Лудогорец". Защитникът се появи на "Герена" и говори пред съотборниците си, които го изпратиха с леки шамари по врата, което е знак на уважение във футболните отбори. Очаква се Сундберг да бъде представен в близките дни като футболист на "Лудогорец", а шампионите ще платят за правата му 500 000 евро, като в договора са заложени и различни бонуси. Сделката е повече от добра за тима от Разград. Цената на Сундберг е по-висока, но "Левски" предпочете да го продаде, тъй като щеше да изпусне защитникът като свободен агент следващото лято.

Ударната селекция на "Лудогорец" това лято далеч не е приключила. Аржентински медии разкриват, че българският шампион е предложил 2 млн. долара за нападателя на "Сан Лоренсо" Адам Барейро. Клубът е отклонил първоначалната оферта за 26-годишния парагваец, но е отворен за нови преговори. Нападателят има 22 мача в аржентинското първенство през последния сезон, в които е вкарал пет гола.

Друга трансферна цел на шампионите е полузащитникът на косовския "Балкани" Линдон Емърлаху. За това призна самият треньор на тима Илир Дая, чийто тим отпадна именно от "Лудогорец" в квалификациите за Шампионската лига. Косоварите изненадващо спечелиха първия мач с 2:0, но на реванша в Разград загубиха с 0:4. Според треньора след мача в България хора от клуба домакин са опитали да вземат телефона на 20-годишния дефанзивен халф. "Не видях да им го е дал, защото аз лично не бих позволил това. Но знам, че доста хора от ръководството на "Лудогорец" си предлагаха телефона и искаха този на Емърлаху, за да комуникират."

Четете още

"Сини" и "червени" погалени от жребия

"Сини" и "червени" погалени от жребия

Белгийци следят Уелтън от "Левски"

Белгийци следят Уелтън от "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама