Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14961260 www.bgdnes.bg

Белгийци следят Уелтън от "Левски"

Белгийският "Стандард" (Лиеж) следи изкъсо крилото на "Левски" Уелтън. Бразилецът направи силен минал сезон и привлече вниманието на редица клубове. Един от основните скаути на "Стандард" пътува до България специално за да гледа на живо изявите на бразилеца, научи "България Днес". Човекът на белгийците наблюдава на живо дербито с ЦСКА в началото на юни, което "сините" загубиха с 0:2. В този мач Уелтън и целият отбор на "Левски" се представиха слабо, но въпреки това интересът към Уелтън остава. "Стандард" продължава да следи изявите на бразилеца и вероятността да изпрати официална оферта не е никак малка. 14-кратният шампион на Белгия завърши на 7-о място в местното първенство през миналия сезон и сега търси подсилване на състава си. Цената на бразилеца е около 2 млн. евро, като към него има интерес още от турски и гръцки клубове.

Уелтън игра като титуляр при първата победа на "Левски" през новия сезон - 3:1 в гостуването на "Ботев" (Пд) на "Колежа". В герой за "сините" се превърна Джевад Ел Джемили, който вкара два страхотни гола. Преди това за "Левски" се разписа Рикардиньо от дузпа, а Борис Секулич отбеляза първото попадение за "Ботев" на новия стадион в официален мач. На резервната скамейка за "Левски" остана Сонко Сундберг, който е спряган за трансфер в "Лудогорец". Треньорът на "сините" Николай Костов обясни отсъствието му от титулярния състав с "хронична контузия". На пейката остана и Андриан Краев, който според Костов трябва да "си изчисти главата".

Същевременно "Левски" се е договорил с второто си ново попълнение - бразилския полузащитник Дарлан от "Гремио". Очаква се халфът да бъде представен официално в близките дни. "Да, така е, Дарлан вече пътува към нас", призна треньорът Костов.

Четете още

Радост и тъга! Годеж и смърт за наш футболен национал. Ето кой е той

Радост и тъга! Годеж и смърт за наш футболен национал. Ето кой е той

Разединение и сред ВИП феновете на "Левски"! Дичо срещу Сираков, Въргала зад него!

Разединение и сред ВИП феновете на "Левски"! Дичо срещу Сираков, Въргала зад него!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама