Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15044613 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" пита Мъри за "Астана"

Стоилов е най-успешният треньор на казахстанците, които пристигат в Разград другата седмица

Треньорското ръководство на "Лудогорец" ще търси помощ от Станимир Стоилов за предстоящите двубои с "Астана" от Лига Европа. "Лудогорец" отпадна злощастно от Шампионска лига след загуба от "Олимпия" в Любляна с 1:2. Кирил Десподов пропусна дузпа в 12-ата минута от добавеното от съдията време.

Реклама

Казахстанският тим пък загуби от "Динамо" (Загреб) с 0:4 първата среща, и с 0:2 реванша тази сряда. Станимир Стоилов е най-успешният треньор в историята на "Астана". Става шампион на страната през всички 4 години, в които води тима, като има във витрината си още купа и суперкупа. Класира отбора за груповите фази както в Шампионска лига, така и в Лига Европа. От "Лудогорец" ще искат съвети от Мъри как може да бъде победен "Астана" и с какъв състав разполагат казахстанците в момента. Българският шампион ще бъде домакин в първата среща от Лига Европа следващия четвъртък.

Не е тайна, че шефовете на клуба от Разград искат да видят Стоилов като треньор на отбора. Спекулациите за това се засилиха все повече след колебливия старт на сезона под ръководството на Ивайло Петев. На този етап обаче идване на Мъри на стадион "Хювефарма Арена" изглежда малко вероятно. 

Петев логично остана доста разочарован след загубата в Любляна и отпадането.

"Може би Господ е казал, че не трябва да продължим напред, може би не сме заслужили. Ние им позволихме. Да отвориш мача по такъв начин и да дадеш предимство на отбора на домакините - само ние сме си виновни. Не мога аз да отговоря дали оставам треньор. Има хора, които да вземат това решение. Ако съм толкова голям проблем на българския футбол, мога още утре да си тръгна", каза Петев.

Разочарован от отпадането бе и нападателят Спас Делев. "Допуснахме много лесни голове от наши грешки. Животът продължава. Трябва да надигаме главите и да се мобилизираме, да чакаме другия мач да се поправим. Разочарованието е огромно", призна Делев.

Старши треньорът на "Олимпия" Жоао Енрикеш бе във възторг след успеха. "Това е едно от най-големите постижения в кариерата ми. Бяхме наясно, че "Лудогорец" ще ни натисне от първата минута, което е нормално, тъй като са по-добри. Но нашият отбор свърши наистина страхотна работа. Справедливо е да сме победители", заяви Енрикеш. 

Четете още

Петев отиде в Любляна с гаранция

Петев отиде в Любляна с гаранция

КРАЙ! Наско Сираков ЗАЧЕРКНА МЪРИ!

КРАЙ! Наско Сираков ЗАЧЕРКНА МЪРИ!

Реклама
Реклама
Реклама