Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15020864 www.bgdnes.bg

Петев отиде в Любляна с гаранция

Тодор Неделев се разболя, остана си в България

Ивайло Петев пристигна в Любляна с гаранция за треньорския си пост в "Лудогорец", научи "България Днес" от високопоставен човек в клуба. "Орлите" играят днес срещу "Олимпия" в мач-реванш от втория предварителен кръг за Шампионската лига. В Разград съперниците завършиха при резултат 1:1 миналата седмица.

Тактиката на тима от Лудогорието няма да е защитна, макар и да не се очаква щурм от първата минута, както това се случи в реванша срещу косовския "Балкани", когато шампионите ни нямаха право на грешка и имаха да наваксват в резултата.

Реклама

"В Любляна ще ни чака съвсем различен мач - коментира на тръгване директорът в клуба Козмин Моци. - Както винаги вярвам, че можем да ги отстраним. Трябва да се борим от първата до последната минута. Очакваме да доминираме, "Лудогорец" никога не е излизал да се защитава. Ако играем агресивно, ще ги отстраним."

Според Моци фактът, че отборът ни е гост, няма да се отрази на футболистите, защото имат опит в подобни, че и по-тежки ситуации. "Те са домакини, ще имат подкрепа от феновете и ще излязат по-атакуващо. Момчетата играха на "Олимпико" и в Севиля пред 50 000 души на трибуните, не трябва да са под напрежение. Дуа за съжаление е контузен, бе опериран в Португалия. Няма значение кой почва мачът, всеки трябва да дава всичко от себе си. Дуа около два месеца ще е аут, доколкото знам от доктора", каза шефът на "орлите".

В последния момент пред Петев изникна и още един проблем, и това е вирусно заболяване на Тодор Неделев. Халфът пътува до Варна, откъдето излетя чартърът с отбора, но на летището се е почувствал зле и е останал да се лекува в България. За сметка на това в групата е новопривлеченият от "Левски" защитник Сонко Сундберг. 

Терзиев: Играли сме и по-големи мачове

"Доста мачове сме играли на много по-големи стадиони, това няма да ни повлияе", категоричен е един от най-обиграните футболисти на "Лудогорец" Георги Терзиев преди реванша срещу "Олимпия" днес.

"Не е от толкова голямо значение те какво поведение ще покажат, а е важно ние да покажем поведение, близко до нашите възможности - тогава няма да има проблем да ги отстраним. Надяваме се да изиграем по-добър мач от предишния в Разград. Знаем колко е важен двубоят, зарядът ще бъде по-голям. Надявам се да сме си взели поуките, за да може да победим и да ги отстраним", казва още Терзиев. 

Четете още

Бившият вратар на "Лудогорец" Урош Голубович осъди прокуратурата на 10 бона

Бившият вратар на "Лудогорец" Урош Голубович осъди прокуратурата на 10 бона

Петев започва гонка в "Лудогорец"

Петев започва гонка в "Лудогорец"

"Лудогорец" пропусна да вземе аванс на "Олимпия"

"Лудогорец" пропусна да вземе аванс на "Олимпия"

Сонко Сундберг се сбогува с "Левски"

Сонко Сундберг се сбогува с "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама