Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15095625 www.bgdnes.bg

Мъри стресна "Астана" преди битката за Лига Европа

"Лудогорец" е като "Динамо" (Загреб)".

С тези думи бившият треньор на "Астана" Станимир Стоилов е накарал мнозина в Казахстан да очакват със свити сърца двубоя срещу "Лудогорец" в третия кръг на Лига Европа. Хърватският гранд се саморазправи с "Астана" в пресявките за Шампионската лига, печелейки двата мача с общ резултат 6:0.

"Орлите" гостуват на казахстанците тази вечер. Двубоят е от 17 ч. българско време (20 ч. местно). Очакванията са за температури около 25 градуса, което предполага добри условия за футбол, но проблем за нашите може да се окаже изкуственият терен. Този път Стоилов не акцентира върху настилката в своето изказване, въпреки че преди многократно е заявявал колко важно е покритието на терена за крайния изход от мачовете.

Реклама

"Ще бъде много интересен мач - казва Мъри пред сайта Sports.kz. - "Лудогорец" направи много през последните години. Това е страхотен клуб, имат доста силен състав. "Лудогорец" не отстъпва на нивото на "Динамо" (Загреб). "Астана" ще се изправи пред сериозно изпитание. По селекция двата отбора са равностойни. Който използва по-добре шансовете си, ще спечели тези мачове."

След близо пет часа полет от Истанбул до Астана "Лудогорец" пристигна вчера в столицата на Казахстан. От летище "Нур Султан" групата на "орлите" се отправи към хотел "Радисън", където отседнa за сблъсъка с местния първенец.

Ако шампионът на България излезе краен победител от мачовете с "Астана", ще продължи към плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа. Двубоите са на 24 и 31 август.

Ако "Лудогорец" загуби от "Астана" и отпадне от Лига Европа, ще играе плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Четете още

Саид Ибраимов:
В "Астана" полагаме нови основи

Саид Ибраимов: В "Астана" полагаме нови основи

"Лудогорец" пита Мъри за "Астана"

"Лудогорец" пита Мъри за "Астана"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама