Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15209572 www.bgdnes.bg

Героят на "Левски" Роналдо бил пред смяна, а вкара гола на сезона

Героят за "Левски" Роналдо, който вкара победния гол срещу "Апоел" (Беер Шева), е бил пред смяна в 82-ата минута. Треньорът Николай Костов е смятал да пусне на негово място Джавад ел Джамили.

Крампите, които получи Уелтън, променили плановете на наставника. Така Роналдо остана на терена вместо съоотборника си в атака. В последната минута на 6-минутното продължение вкара за 2:1 и прати в екстаз всички на стадиона. "Левски" се класира на плейоф за влизане в групите на евротурнир за първи път от 13 години.

Реклама

"Като че ли Бог гледа отгоре и помага, Роналдо беше готов за смяна, точно така - призна Костов. - Голът му е награда за публиката, победата е и на нашите привърженици. Няма как да говоря отсега по какъв начин ще излезем срещу "Айнтрахт", въпросът е, че достигнахме дотук. Имаме си своите шансове, това ще бъде тест. Нашите футболисти ще бъдат възстановени, надяваме се на добра игра и добър резултат."

Роналдо определи гола си във вратата на "Апоел" (Беер Шева) като най-хубавия момент в живота му.

"Това е най-хубавият момент в живота ми - каза бразилецът. - Много съм щастлив от това, което донесох на феновете. Заслужавахме. Това беше наградата за начина, по който играхме Прецениха на момента кой е по-изморен при смените. С помощта на Господ това е било вярното решение. Искам да поздравя феновете за празника, който ни устроиха, за начина, по който ни подкрепиха. Те са гигантични. Те са огромни. Трябва да им благодаря за начина, по който ни подкрепиха. Този гол е благодарение на тях."

Вратарят Пламен Андреев стана дебютантът под рамката на "Левски" в Европа, опазил най-дълго суха мрежа. За първи път той бе титуляр в гостуването на "Шкупи" този сезон, спечелено с 2:0. В реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите "сините" се наложиха с 1:0. Серията на Андреев продължи и в гостуването на "Апоел" - 0:0. Още в 18-ата минута на реванпа с израелците на "Герена" Андреев постави рекорда. Той навъртя 288 минути без инкасирано попадение. Сухата серия на Пламен Андреев спря на 349 минути - 5 часа и 49 минути. Предишното върхово постижение бе на Георги Петков през сезон 2001/02 - 287 минути.

"Еуфорията е невероятна! Голяма победа! Радвам се, че спечелихме. Мисля, че го заслужихме. Феновете ни дадоха силата да вкараме този гол в 96-ата минута. Разбира се, че има мисли вече за "Айнтрахт". Надявам се, каквото можем, да спечелим от този двубой. Вярвам, че може да ги отстраним, стига да сме концентрирани през целия мач. Ние сме добър отбор и мисля, че го показахме", заяви Андреев.

Четете още

Пореден нов тираж на бестселъра "Гунди – какъвто не го познавате"

Пореден нов тираж на бестселъра "Гунди – какъвто не го познавате"

ЛОШО! Майкъл Чорни отказа да даде рамо на "Левски"

ЛОШО! Майкъл Чорни отказа да даде рамо на "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама