Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15236169 www.bgdnes.bg

Бербатов с атака по Боби М.

Войната за властта във футболния съюз продължава с пълна сила. Кандидатът за президент Димитър Бербатов скочи на сегашния шеф Борислав Михайлов, като извади някои компромати срещу него. От екипа на Митко алармират за умишлена неправомерна чистка на клубове, предприета от футболните босове в "Бояна".

"Изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС, продължава. Получава се един вид чистка. В документите, които клубовете получават, има общи обяснения като уронване на престижа на БФС. Ако уронване на престижа е да упражниш правото си на глас, то това е диктатура. Тайно ги изключват тези клубове и ги уведомяват със закъснение. Имах среща с министъра на спорта и министър-председателя, призовавам ги да вземат отношение. Говорим за футболисти, аматьори и най-вече деца. Когато изключат такъв клуб, те му дават право да се пререгистрира, но няма право на глас на следващия конгрес. Виждате тънката схема, по която искат да се случват нещата", заяви бившият голмайстор на българския национален тим и "Манчестър Юнайтед".

Реклама

"Има грубо погазване на устава на БФС. Давам и още един пример. Вторият отбор на "Арда" и "Минерал" (Овощник) играят бараж за влизане в Трета лига. "Арда" се отказва, а БФС връща "Сливен" обратно, въпреки че са изпаднали предния сезон и нямат право, без да допуснат "Минерал", които са изразили готовност. От началото на сезона "Сливен" е с голова разлика 0:35. Вчера падат 0:21. Това нормално ли е? Тук става дума за неправомерно изключени клубове, от което страдат децата. Общо 140 клуба изключени, като се канят да изключат още. Как играта ще е справедлива, като хората, подкрепящи опозицията, не се допускат да гласуват", пита Бербатов.

"Министерството на спорта трябва да защити интереса на аматьорските клубове и да подкрепи тези деца, които не могат да тренират. Ако има клубове, които не са си платили членския внос например, добре, нека има санкции, но не с тези доводи. Това е чистка - то е ясно. Тарикатски номера от едно време. Борим се да се проведе честен конгрес по правилата, но в речника на другите не присъства думата честност. Това е страх", възмущава се Бербо.

Четете още

(ГОРЕЩО ВИДЕО) Вижте как Бербатов играе футбол гол

(ГОРЕЩО ВИДЕО) Вижте как Бербатов играе футбол гол

Вижте какъв домашен любимец си взе Бербатов

Вижте какъв домашен любимец си взе Бербатов

Лили Иванова се събра с Димитър Бербатов!

Лили Иванова се събра с Димитър Бербатов!

Бербо, ще се жениш ли? Митко пусна загадъчен клип и развълнува феновете

Бербо, ще се жениш ли? Митко пусна загадъчен клип и развълнува феновете

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама