Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15386662 www.bgdnes.bg

Костов с уникални нововъведения в "Левски"

"Сините" разпуснати за цяла седмица в паузата

Треньорът на "Левски" Николай Костов продължава с нововъведенията по българските терени. Това поне засега му носи успех на "Герена".

При поредната драматична победа на "сините" над "Хебър" с 1:0 специалистът направи нещо невиждано в Първа лига - извърши четири смени накуп. В 58-ата минута Костов пусна наведнъж Андриан Краев, Жереми Петрис, Илиян Стефанов и Асен Чандъров. Те влязоха на местата на Патрик-Габриел Галчев, Джевад ел Джемили, Асен Митков и Асими Фадига. Проверка в статистиката показа, че такова нещо не е правено в родния шампионат до момента.

Реклама

Костов изненада и с разпускането на отбора за цяла седмица по време на паузата в първенството за мачовете на националния отбор с Иран и Черна гора. "Сините" ще почиват до неделя. За разлика от другите тимове, които ще отдъхнат два-три дни и след това ще имат и контроли, на "Герена" избраха различна тактика. Невиждано дълга почивка и без проверки в паузата. От неделя "Левски" ще стартира подготовка за отложения мач с "Пирин", който ще изиграят на 14 септември.

"Паузата за нашия отбор е една седмица без тренировки. Имат си индивидуални програми футболистите. Имат нужда от такава почивка. Трябва, като се върнем, да бъдем и ментално добре на терена. Трябва да си починат футболистите и да се възстановим ментално. Тези късни голове може да се окажат златни за нас", заяви Костов.

Това не са първите нововъведения на специалиста. Още преди началото на първенството той вкара йогата в подготовката на тима. "Сините" продължават да я практикуват и сега във възстановяването след мач.

Нападателят Роналдо продължава да е царят на головете в последната минута за "Левски". Бразилецът има четири попадения този сезон. Три от тях са в 90-ата минута или в добавеното време.

"Господ продължава да ми дава увереност. Ако не беше поведението на публиката, да е зад нас, след като първото полувреме пропуснахме много, трудно щяхме да победим. Важно е, че ще имаме глътка въздух. Ще продължим да се подготвяме по време на паузата. Целта този сезон е сериозна и ще продължаваме да работим здраво, заяви Роналдо.

От "Левски" почетоха паметта на четиримата привърженици на отбора, които загинаха в катастрофа на път от София за Габрово след равенството 1:1 с "Айнтрахт" (Франкфурт) в Лигата на конференциите. Това стана с минута мълчание преди началото на двубоя с "Хебър". В 5-ата минута от срещата феновете на "Герена" станаха на крака и показаха подкрепата си към бившия треньор на тима Петър Хубчев. Преди няколко дни стана ясно, че легендарният защитник се бори с тежко онкологично заболяване.

Четете още

Пушенето е големият порок на Наско Сираков (Вижте как се промени през годините Вълка)

Пушенето е големият порок на Наско Сираков (Вижте как се промени през годините Вълка)

"Левски" взе на прицел титлата

"Левски" взе на прицел титлата

Реклама
Реклама
Реклама