Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15555914 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" се рои в Нидерландия

Мехмед ХОДЖОВ

След като основаха фен клуб на "Лудогорец" в административната столица на Нидерландия - Хага, разградските "орли" са на път да превземат и граничещия с Германия град Ниймеген.

Ритали през годините за разградския отбор бивши футболисти, изкарващи сега прехраната си в Страната на лалетата, си спретнали собствен отбор СВ "Ваалстад". Като новооснован клуб той ще стартира от най-ниското ниво на нидерландския футбол - шеста дивизия. Основният цвят на екипите, с който ще играе в първенството, е светлосин, но в приятелски срещи и турнири ще играят под името SV "Ваалстад Лудогорец-23" и със зелените цветове на българския клуб. Дебютът му ще бъде на най-големия аматьорски турнир за българи в Европа в Кьолн, Германия. Екипировката е осигурена от строителния предприемач и основен спонсор на отбор Денис Дауд - бивш играч на "Лудгорец" и "Скрита сила" (Мъдрево). Освен финансов благодетел съвместно с бившия вратар на "орлите" Галин Ганев Денис Дауд съвместява и треньорската роля.

Реклама

Отборът е съставен предимно от бивши юноши на "Лудогорец", които по-късно са преминали през "Скрита сила". Списъкът се допълва от "чужденци" - турски гастарбайтери, както и от ритали за "Чавдар" (Етрополе) и "Доростол" (Силистра).

Десетина дни преди началото на сезона ниймегенският "Лудогорец" изигра първата си контрола със СВ "Ниймеген", която завърши наравно 5:5.

Освен в Ниймеген отбор с името на "Лудогорец" ще има и в Хага. Решението за създаването му е на основателите на тамошния фен клуб, издадоха наши източници на място. Те информираха още, че е на път да бъде основан отбор и в белгийската столица Брюксел. На път е да има "Лудогорец" в Германия, казаха и от тамошната разградска диаспора.

Оказва се, че многократният български шампион има повече фенове в Западна Европа, отколкото в 30-хилядния Разград, коментират местни.

Четете още

Звезди от няколко поколения на терена със Стилиян

Звезди от няколко поколения на терена със Стилиян

Десподов подписа с ПАОК

Десподов подписа с ПАОК

Ето колко милиона ще вземе Десподов в ПАОК за 4 години

Ето колко милиона ще вземе Десподов в ПАОК за 4 години

"Левски" взе на прицел титлата

"Левски" взе на прицел титлата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама