Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15743741 www.bgdnes.bg

Ето какви суеверия носят късмет на Ел Маестро

*Треньорът на ЦСКА не сменя синята си риза след победата над "Берое"

*Сърбинът спря да си бръсне главата, кръсти се по време на мачовете

Суеверия носят късмет на Нестор Ел Маестро и ЦСКА! Ексцентричният сръбски треньор на "червените" нареди пет поредни победи в Първа лига, а за това помагат и неговите ритуали. Откакто започна серията, Ел Маестро носи единствено светлосиня риза по време на мачовете. За първи път наставникът я облече при успеха с 2:0 над "Берое" и оттогава отборът му допусна само един гол в пет мача. В предишните си пет срещи треньорът сменяше облеклото и отборът му постигна успех единствено срещу аутсайдера "Ботев" (Враца). Почти сигурно Ел Маестро ще излезе със синята риза и в утрешното дерби с "Левски" на стадион "Васил Левски". Подобни суеверия сърбинът с английски паспорт показа и при предишния си престой в ЦСКА преди пет години. Тогава Нестор нареди серия от победи и не сменяше точно определена карирана риза. "Този въпрос е към големия шеф Гриша Ганчев. Трябва да ми плаща повече, за да отида до мола и да си купя нова риза", каза тогава Нестор с усмивка.

Друг от новите ритуали на Ел Маестро е свързан с прическата му. Доскоро треньорът бе с чисто гола глава, но след началото на победната серия спря да се бръсне. Най-вероятно сърбинът ще излезе с набола коса и в утрешното дерби. Нестор също така е силно набожен. Наставникът се прекръства по време на мачовете, като това се случи и при убедителната победа с 2:0 над "Локомотив" (Пд). 

Реклама

В последно време при Ел Маестро се забелязва огромна промяна. При пристигането си през юли сърбинът изглеждаше като смачкан от живота омърлушен човек. При разгромните загуби от "Сепси" и "Лудогорец" Нестор почти не стана от пейката, а езикът на тялото му говореше за примиренчество. Сега Нестор е съвсем различен - гори в мачовете, крещи и бурно изразява радостта си при головете. Настроението сред футболистите също е съвсем различно и след всяка победа в съблекалнята настава истински купон.

От ЦСКА показаха част от мотивационните речи на Ел Маестро, от които мнозина могат да настръхнат. Думите на Нестор по време на почивката на мача с "Локо" дори бяха сравнени от някои фенове с вдъхновяващата реч на Ал Пачино в култовия филм "Всяка една неделя".

"Трябваше да е 5:0! Минимум! - крещи Ел Маестро в съблекалнята. - Сърцето ви е толкова голямо! Имате големи топки! Никога не съм виждал някой да убие някого по този начин!"

Четете още

ПРОГОВОРИ реферът на дербито ЦСКА - "Левски"

ПРОГОВОРИ реферът на дербито ЦСКА - "Левски"

Прокоба дебне нападателя на ЦСКА-София Майкъл Естрада

Прокоба дебне нападателя на ЦСКА-София Майкъл Естрада

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама